Home / Webáruház / Neutrális szilikon alap ismertető

Neutrális szilikon alap ismertető

A szilikonokat igen széleskörben lehet felhasználni, mint tömítőanyag. Ezek mindegyike egyaránt használható kül-, és beltéren, hiszen a hőtűrési tartományuk igen nagy (- 40 fok és akár +285 fokig). A neutrális szilikon szinte minden alapfelületen megtapad (beton, műanyag, fa, üveg, fém, kő, de akár még a márványhoz is használható) ezért nagyon közkedvelt a különböző építőipari munkálatoknál (fémszerkezetek építési területén, alu-nyílászáró gyártóknál, asztalosok körében, víz-, gáz és fűtésszerelőknél stb.).

Ennek a szilikonnak a tulajdonságai: könnyű alkalmazhatóság, UV-álló, gomba és penészálló, szinte teljesen szagtalan, sok fajta alapfelülethez alkalmazható, valamint kikeményedés után is rugalmas marad.

A neutrális szilikon kiválóan alkalmazható a nyílászárók beépítésénél, konyha és szaniter helyiségek tömítése, fürdőszobai eszközök tömítése, konténergyártás stb…

A szilikon használata elött, az alapfelületet por és zsírtól való megtisztítása a megfelelő tapadás érdekében szükséges. Mivel ezeknek a szilikonoknak a használatához szakértelem szükséges, így használat elött szükséges pontosan utána járni felhasználási javaslatának. Vásárlása minden ember számára elérhető szinte bármilyen barkács üzletben: festékboltokban, vas-műszaki, vagy barkács üzletekben, szerelvényboltokban, építőanyag-telepeken, azonban vannak külön erre szakosodott weboldalak, melyek pontosan leírják, hogy melyik szilikont milyen típusú munkálathoz ajánlják, valamint részletes leírást ad használatukról.

Check Also

Illóolajat vennél? Akkor ezekre figyelj!

Az illóolajok a természet csodálatos ajándékai, melyek nem csupán illatukkal bűvölnek el, hanem számos jótékony …