Home / Szolgáltatás / Talajcsavarozás – előnyök és árak

Talajcsavarozás – előnyök és árak

Egy építkezés akkor sem olcsó mulatság, ha csupán átépítésről vagy felújítási munkálatokról van szó – főleg abban az esetben, ha azt szeretnéd, hogy az elkészült produktum minőségi, stabil és időtálló legyen. Idő, energia és költségek szempontjából is az egyik legnagyobb és legkeményebb feladat az alapozás – kivéve, ha a betonozás helyett egy korszerűbb és gazdaságosabb megoldást, a talajcsavarozást választod. Röviden bemutatjuk, mit érdemes tudnod magáról a szerkezetről s a telepítés árairól!

A talajcsavarozás a betonozás egy modern, költség- és energiahatékony, illetve időtakarékos alternatívája, amely kiváló alapja lehet könnyűszerkezetes házaknak, mobilházaknak, kisebb nyaralóknak, teraszoknak vagy kerti pergoláknak. Tehát a betonozást váltjuk ki talajcsavarokkal, így biztosítva az építmény alapozását.

 

Talajcsavar vs. betonalapozás

 

Szinte mindegy, milyen talajról van szó, a talajcsavar gond nélkül installálható (még vizes vagy agyagos talajok esetében is). Használatával nem kell egyenletes és rendezett területet biztosítanunk az alapozáshoz, így nem csupán az előkészítés feladatait küszöbölhetjük ki, de – küldetésünkkel összhangban – a környezetet is kíméljük, hiszen nem használunk mérgező vagy káros anyagokat, s nincsenek romboló beavatkozások.

 

A talajcsavar további előnyei

 

Szintén a talajcsavar mellett szól, hogy újrahasznosítható: szükség esetén a már lerakott, felhasznált talajcsavarok könnyedén felszedhetők, s áthelyezhetők egy másik területre anélkül, hogy bármilyen nyomot hagynának a környezetben, így valóban egy teljes mértékben környezetbarát megoldásról van szó.

Telepítése rendkívül egyszerű és gyors, hiszen azt követően, hogy rögzítik a csavarokat a talajban, egyből terhelhetővé válik, ami a legnagyobb előnye a betonozással szemben.

 

Miért járunk jobban anyagilag is a talajcsavarozással?

A talajcsavarozással egy stabil és strapabíró alapot kapunk, mely ellenáll akár a szélsőséges időjárási viszonyoknak is. Ráadás gyanánt a talajcsavarozás jóval olcsóbb is, mint a betonozás, amelynél meg kell fizetni a talaj előkészítését, a cementet, a sódert, valamint jelentősen megemeli a költségeket az emberi munkaerő is. Ráadásul vannak olyan helyzetek, amikor a betonkeverő kocsi használatát mellőzni kell (például olyan helyre építkezünk, amely az eszközzel nem megközelíthető) – ilyenkor a beton keverése kézzel történik, ami több munkát és hosszabb munkaidőt jelent. Majd mindezek után még fizetni kell a betonozás után maradt hulladékanyagok, törmelékek elszállításáért.

 

Milyen költségekre számíts talajcsavar esetében?

 

Ha betonozás helyett a talajcsavart választod, a történet sokkal egyszerűbb lesz. Nincs szükség ugyanis tereprendezésre, hosszú ideig tartó előkészítési munkákra, hiszen a talajcsavart akár lejtős területre is telepítheted, ráadásul az anyagköltségeket is elfelejtheted, mert mindössze a csavarokat szükséges beszerezned. A legtöbb talajcsavar installálása akár kézzel is megoldható, a nagyobb csavarok esetében pedig egy speciális gép lehet a segítségedre. Ezzel minimálisra csökkented a szakembereknek fizetendő munkadíjat is, s a – csupán néhány órás – telepítést követően már hozzá is láthatsz az építkezéshez, hiszen a csavarok ekkor már használhatók, terhelhetők lesznek.

 

Milyen költségekre számíts, ha a talajcsavart választod?

 

Mindössze két tétellel kell számolnod: a talajcsavar árával és a telepítés díjával. A talajcsavar (darab)ára 4900 Ft és 24.900 Ft között mozog típus, méret és teherbíró képesség függvényében. A kisebb darabok telepítésének ára 2000 Ft/db, a nagyobbaké 7000 Ft/db.

 

Az összköltség még akkor is baráti, ha egy nagyobb könnyűszerkezetes ház alapjait szeretnéd letenni.

 

Ha szeretnél további információkhoz jutni a talajcsavar telepítésének folyamatáról, vagy már a csavarok beszerzését fontolgatod, fordulj bizalommal az Ecotrex csapatához, akik készséggel állnak rendelkezésedre!

 

Check Also

Egy iskola, ahol nyáron sincs szünet

Az autósiskola debrecen az a suli, ahol bizony a tanítás és oktatás nyáron sem áll …