Home / Webáruház / Társasjáték ajánló egy népszerű webáruháztól
Társasjáték ajánló
Társasjáték ajánló

Társasjáték ajánló egy népszerű webáruháztól

Elég volt az online világból? Túl sok a social media? A hírek? A COVID? Mi megértjük. És higgyük el, ezzel egyáltalán nem vagyunk egyedül. Egyre többen térnek ki a nyilvánvaló előnyök mellett az internet – főleg a folyamatos információelérés sötét oldalaira is. Míg vannak, akik csak elméletben vágynak vissza a „régi szép időkre” (amikor azonban nem elég komoly probléma / munka is lehetett A-ból B-be eljutni, szállást foglalni, elérni egy ismerőst, előhívni egy képet vagy éppen megnézni a moziműsort), míg vannak, akik tesznek is azért, hogy jobbá tegyék az offline életüket: például bevezetik a társasjátékokat a rutinjukba. A társasjátékpiac volt az egyike azoknak, amelyek nőni tudtak az új típusú koronavírus járvány megjelenése óta: a korlátozások és a szabadidős lehetőségek csökkenése sokakat terelt a társasokhoz.

 

Hogyan érdemes nekikezdeni egy jó társas megtalálásának?

Az internet, még ha csak magyar nyelvű tartalmakat nézünk, is egy végtelenül nagy, bejárhatatlan rengeteg. Léteznek listák, YouTube csatornák, meg lehet kérdezni az ismerősöket a kedvenc játékaikról stb. – stb. – stb.

Szerintünk mindenképpen érdemes ránézni a Gémklub társasjáték webáruház TOP 50-es listájára. A Gémklub (a game és a klub szavakból) csapata nem ma kezdte a társasozást, rajtuk keresztül érkezett Magyarországra és / vagy lett lefordítva rengeteg játék, amelyek hazai családok kedvencei lettek mára. Az ő top 50-es listájukban találunk régebbi klasszikusokat, több Spiel des Jahres (Év játéka) díj nyertesét és közönségkedvenceket is.

 

Mit nem szabad figyelmen kívül hagyni?

A társasjátékok világa már egyre kevésbé csak a gyerekek játszószobája: az utóbbi időben sok-sok fiatal és idősebb felnőtt is úgy döntött, kipróbálja magát egy-egy játékban. Azonban fontos, hogy ne egyből a legmélyebb vízbe ugorjunk.

Vannak belépő szintű játékok minden életkornak: egy felnőtt ritkán élvezi a 4 éves kortól ajánlott játékokat (bár vannak valóban kortalan játékok, amelyekben igazán kibontakozhat a kreativitás), de a felnőtt kategóriában léteznek játékok, ahol szó szerint órákba telik a szabályok elsajátítása. Egy ilyen játék hosszú időre eltávolíthatja a potenciális társasozót ettől a kivételes világtól.

Szintén rendkívül fontos a játékosok száma:

– léteznek kizárólag 1 fős játékok és olyan játékok is, amelyek egyedül is (valóban) élvezhetőek, de 2-3-4 főnek is ideálisak,

– kifejlesztésre kerültek kizárólag ketten játszható játékok, amelyek ideálisak lehetnek pároknak, testvéreknek, de akár lakótársaknak is,

– bizonyos játékok csak 3 vagy akár több, például 4, partijátékok pedig akár csak 5-6 vagy éppen 8 főtől játszhatóak.

 

Mennyire akarunk egymás ellen küzdeni?

Egy kooperatív játékban a játékosok egymással együttműködve küzdenek egy külső ellenség ellen.

Egy komparatív játékban előfordul valamennyi versengés is, míg a konfrontatív játékok lényege egymás legyőzése (pl. sakk, malom, dáma).

Check Also

citizen női karóra

Legyen rendszeresen használva a Citizen női karóra

A minőség és megbízhatóság egyértelműen azok a tényezők, amik jellemezni tudják bizonyos közkedvelt terméktípusokat. Ha …