Home / Szolgáltatás / Mitől alakulhat ki erős vállfájdalom?
erős vállfájdalom
erős vállfájdalom

Mitől alakulhat ki erős vállfájdalom?

 

Eléggé megtudja keseríteni bárki életét az, ha folyamatosan, esetleg újra- és újra fáj a válla. Az ember egész napjára kihathat, ha minden mozdulatot kínzó hasogatás kísér, éppen ezért nem célszerű sokáig halogatni a szakember megkeresését abban az esetben, ha rendszeresen és huzamosabb ideig tapasztaljuk mozgatórendszerünk váll környéki fájdalmát. Bizonyára sokan nem tudják, de a vállfájdalom igencsak gyakori tünetnek tekinthető Magyarországon, a gerincproblémák után ez a számít a leggyakoribb panasznak az emberek körében. Gyógytornával azonban sokat tehetünk azért, hogy a kellemetlen probléma enyhüljön, vagy akár teljesen meg is szűnjön!

Amikor szakemberhez fordulnak az emberek vállfájdalommal, az első kérdések között szokott elhangzani az, hogy vajon mitől alakulhat ki ez a panasz. A vállfájdalom lehetséges okai közül az egyik leggyakoribb magyarázat a vállízületi kopás. Az idő előrehaladtával egyre több embernél kialakulhat az ízületi kopás, azt azonban nem árt tudni, hogy a helyes táplálkozással és a rendszeres sportolással ezt késleltetni lehet. Mivel a kezünk a nap folyamán az alvást leszámítva állandóan mozgásban van, a vállban található ízületek, izmok folyamatosan terhelve vannak. Sokszor lehet hallani még a befagyott váll szindrómáról is, mint a fájdalom lehetséges oka, amikor is a váll és az azt körülölelő kötőszövetek kerülnek gyulladásba. Ilyenkor a kar mozgása egyre inkább kötött lesz, aminek a vége az lesz, hogy „befagy”.

Abban az esteben, ha a vállfájdalmát kezelni akarja, mindenképp érdemes egy esély adni a gyógytornának. A fenti linkre kattintva egy olyan gyógytornával foglalkozó oldalra fog eljutni, ahol alaposabban utána tud járni annak, milyen okok húzódhatnak még a váll környéki panaszok esetében, és annak is, milyen jótékony hatásai lehetnek a fizioterápiás módszereknek. Ami biztos, hogy egy gyógytornás kezelés alatt a gyógyító gyakorlatokkal nem csak a fájdalmat kezelik, de a kiváltó okokat is megpróbálják megszüntetni!

Milyen eredményekre lehet számítani akkor, ha rendszeres gyógytornán veszünk részt? A vállfájdalom enyhülése mellett nem kell többet attól félni, hogy egy- egy nehezebb eszköz, tárgy felemelése gondot okozna, valamint esély van arra is, hogy majd újra olyan sportot űzhessen, amihez nagymértékben használni kell a kezet is. Abban is segíthet a gyógytorna, hogy a váll környéki panaszok ne térjenek vissza újra az életükbe, vagyis a megelőzésben is számíthatunk rá. A Gyógytornászom rendelőbe egyszerűen és gyorsan be lehet jutni a szakemberekhez, első lépésként elég visszahívást kérni online az oldalukon, majd ezek után 1-2 napon belül már keresni is fogják telefonon. Az első alkalomkor elfognak végezni egy teljeskörű állapotfelmérést, hiszen csak egy ilyen kivizsgálás eredményének a tükrében tudnak majd összeállítani egy kezelési tervet, és megtalálni azt a gyógytornát, ami az adott páciens számára a leghatásosabb lesz!

Check Also

Honlap tartalom, mire érdemes figyelni?

Ezeket mindenképp tartsd be a weboldalad tartalmi feltöltésénél