Home / Szolgáltatás / Mikor érdemes a klímát beszereltetni?

Mikor érdemes a klímát beszereltetni?

Klíma beszereltetésen gondolkodik, ám nem tudja mikorra időzítse azt?

Semmiképpen se nyárra. Ugyan a legtöbb embernek az első igazi hőség beköszöntével fordul meg először a fejében, hogy légkondicionálót kellene beszereltetni, ez azonban nem jó döntés.

Biztosan Önnek is feltűnt már, hogy a legjobb fürdőruhákat télen, míg a legszebb télikabátokat pedig nyáron lehet kapni a ruhaüzletekben. Ez a klíma szereléssel sincs máshogy, hiszen a legtöbben a hőségben kapnak a fejükhöz, hogy már elviselhetetlen a lakásukban tomboló meleg, Ön azonban ne tegyen így. A nyári időszakokban a klíma szerelők elképesztően leterheltek éppen az előbb említett indokok miatt. Nyáron mindenki egyszerre rohamozza meg őket, így előfordulhat, hogy hatalmas várólistával találja majd szembe magát náluk. Ez könnyedén elkerülhető egy kis előrelátással: keresse a klímásokat télen, amikor megnövekednek a kapacitásaik. A klíma szerelés nem szezonális, nyugodtan hívja fel az ezzel foglalkozó cégeket a hideg időszakokban is.

Ahogy a fürdőruhák és kabátok esetében, úgy a klímák is olcsóbbak lehetnek, amikor már lecseng a főszezon. Ezekben az időszakokban rendkívül kedvező akciókat is kifoghat, sokszor jócskán az eredeti ár alatt értékesített kifutó darabokkal. Azt is mindenképpen vegye figyelembe, hogy a klíma szerelőknek fel kell mérniük a terepet, hiszen tudniuk kell, hogy hová szerelik be az adott terméket és az egyáltalán kivitelezhető-e. Könnyen előfordulhat az is, hogy egy bonyolultabb munkát a nyári főszezonban már egyetlen cég sem tud elvállalni a túlterheltség miatt.

A főszezonban is találhat szerelőt! Csak nem mindegy, hogy milyet. Gondoljon bele, hogy az a szerelő, aki az ekkora hajtásban nem jut munkához, az vajon milyen minőségben dolgozik? Várja meg a meleg lecsengését, hogy utána kedvére válogathasson és valóban az Önnek leginkább megfelelő vállalkozás szerelhesse be vadi új klímáját. Ne dőljön be az olcsó trükköknek, a beszereltetést hagyja meg a profiknak.

Felmerülhet egy további hátrány is, ha a hőségre hagyja a klíma szerelést: mégpedig a termékhiány. Érthető módon mindenki a legkorszerűbb, leggazdaságosabb, csúcskategóriás termékeket szeretné. Amikor azonban mindenki egyszerre csap le ezekre, akkor előfordulhat, hogy még a legprofibb szerelőstáb is kifogy belőlük, akiknél pedig van elérhető készülék, azoknak meg a beszerelés nem fog beleférni az idejükbe. Ez a kényelmetlenség könnyedén kikerülhető azzal, ha már a télen böngészi a klímakereskedések oldalait, így a kényelmes választás után azonnal el is kezdődhet a beszerelés.

Nyáron pedig már csak a távkapcsolóért kell nyúlni és élvezni a hűs lakást!

Check Also

Honlap tartalom, mire érdemes figyelni?

Ezeket mindenképp tartsd be a weboldalad tartalmi feltöltésénél