Home / Szolgáltatás / Itt megtalálhatja a Vízummentességi Program országok listáját
Vízummentességi Program
Vízummentességi Program

Itt megtalálhatja a Vízummentességi Program országok listáját

Kis hazánktól, Amerika olyan távolinak tűnik, pedig lépten nyomon belebotlunk valamibe, ami onnan származik, kezdve a Coca Colától, a McDonalds-on át egészen a Nike ruházati cikkekig, nem beszélve arról, amit ránk zúdít a média nap, mint nap az USA-val kapcsolatban. Aki viszont testközelből szeretné megtapasztalni, hogy milyen az amerikai életérzés, annak remek lehetőség kínálkozik a ESTA CBP DHS Vízummentességi programnak köszönhetően. Néhány évtizeddel ezelőtt rengetegen vándoroltak ki az Egyesült Államok területére, hogy beteljesítsék saját amerikai álmukat.

A legtöbb embernek ez sikerült is, viszont azóta nagyon sokat változott a helyzet. Sajnos az elmúlt években rengeteg támadás érte az USA-t ezért most már alaposan megválogatják, hogy kit engednek be az ország határain belülre. Az ESTA CBP DHS 2009-ben, összeállított egy olyan listát, amin azok az országok szerepelnek, amelyek részt vesznek a Vízummentességi programban. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezen a listán szerepel Magyarország is. A ESTA CBP DHS lehetővé teszi a magyar állampolgároknak, hogy online igényelhessenek beutazási engedélyt, amivel 90 napig tartózkodhatnak látogatási vagy üzleti célból az Amerikai Egyesült Államok területén. Ezt a határidőt fontos betartani, különben elég súlyos következményekkel jár a túllépése.

Az ESTA CBP DHS egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell egyik hivatalból a másikba járkálnunk, mivel minden elintézhető elektronikus úton egy online űrlap kitöltésével, ami az estavisa.hu weboldalon található. A weboldalon továbbá megtalálhatóak azon országok listája, amelyek részt vesznek a programban. A Vízummentességi Program országok listáját természetesen nem csak úgy találomra állították össze. A nemzetbiztonság érdekében létrejött egy olyan lista is, amelyen azok az országok szerepelnek, amelynek az állampolgárai nem, vagy csak különleges engedéllyel léphetik át az USA határait.

Az Vízummentességi Program országaiból eddig összesen 38 van. Ebből a legtöbb európai, de a listán szerepelnek ázsiai államok is. Az amerikai nemzetbiztonsági szervek szerint ezek az államok nem jelentenek veszélyt az USA-ra ezért részt vehetnek az VWP-ben. Hogyha a Vízummentességi Program országok valamelyikében, állampolgárként élünk, akkor mindenképp érdemes élni legalább egyszer az életben ezzel a remek lehetőséggel, mert egy feledhetetlen utazásban lehet részünk, hiszen 90 napon keresztül bebarangolhatjuk Amerika minden sarkát. Látnivalókból pedig akad bőven, hiszen az ország hatalmas, kultúrája gazdag és változatos tájak egész sora várja az utazókat.

Check Also

Honlap tartalom, mire érdemes figyelni?

Ezeket mindenképp tartsd be a weboldalad tartalmi feltöltésénél