Home / Szolgáltatás / Inverteres klíma fűtésre

Inverteres klíma fűtésre

Inverters klímákról sokat hallani, azonban nagy zavar van a fejekben a használatát illetően. Sokan azt hiszik, csal a lakás lehűtésének gazdaságos eszközei, pedig az inverteres klíma fűtésre is kiválóan alkalmas.

De miért is ilyen izgalmas az inverter?

A klímába szerelt inverter arra szolgál, hogy jelentősen csökkentse az áramfelvételt, ezzel csökkentve az energia igényt. Egy hagyományos klíma esetében, amikor a szoba hőmérséklete a beállított hőfokot meghaladja, a klíma működésbe lép addig, amíg a helység hőmérséklete kívánt szintet el nem éri. Az inverteres klímák ezzel szemben folyamatosan, az éppen szükséges teljesítménnyel működnek. A berendezés érzékeli a beállított és a valós hőmérséklet közti különbségeket, minimálisan korrigál, így jelentős áram mennyiséget takarít meg.

Érthető tehát, hogy egyre népszerűbbek az inverteres klímák a piacon és egyre több gyártó alakítja termékpalettáját az igényeknek megfelelően.

És hogy lesz egy klíma nemcsak hűtő, de fűtő is?

Itthon még nem elterjedt a klímával biztosítani az otthon melegét, azonban számos készülék rendelkezik ezzel a funkcióval. Sokkal gazdaságosabb lehet, mint akár egy konvektoros vagy hősugárzós megoldás. A fűtő klímák a hőszivattyú elven működnek. Hűtéskor a kompresszor közege a külvilág felé nyomja a meleg levegőt. Fűtéskor azonban pont fordított az irány. A lakás fűtésére használja a kintről származó hőt. Így érthető, hogy egy hősugárzóval szemben az elektromosság itt csak a készülék üzemeltetésére kell, nem a fűtésre magára. Így elmondható, hogy  a klímával való fűtés más elektromos megoldásokhoz képes 3-5-ször hatékonyabb.

Láthatjuk, hogy az inverteres klíma fűtésre abszolút alkalmas a költséghatékony fűtésre. Több ponton is az energia hatékonyságot szolgálja. Akár új ingatlanunk fűtéséről legyen szó, akár egy kiegészítő megoldásról, úgynevezett temperáló fűtésről, érdemes elgondolkodnunk ezen a lehetőségen. Számos márka kiváló termékét vásárolhatjuk meg, azonban egyet sose felejtsünk el. Mindenképpen konzultáljunk szakemberrel a klíma készülék megvásárlása előtt, hogy a számunkra megfelelő teljesítményű és funkciójú készüléket tudjuk megvásárolni.

Szakértő segítségért forduljon kollégáinkhoz bizalommal!

Check Also

Honlap tartalom, mire érdemes figyelni?

Ezeket mindenképp tartsd be a weboldalad tartalmi feltöltésénél