Home / Webáruház / Ezért a tökéletes jegygyűrűéért minden barátnőd irigyelni fog
Sparkling Wedding Background - Two Golden Wedding Rings on gentle light glitter background

Ezért a tökéletes jegygyűrűéért minden barátnőd irigyelni fog

Egy cseppnyi ékszer, melyet egy apró dobozban nyújt át a szerelmed, vagy épp a desszertedbe rejtik egy éttermi vacsora után… ez a jegygyűrű, ami szinte minden lány álma. De vajon miért éppen ez az ékszer az, ami a legnagyobb ígéretet szimbolizálja?

Amikor végre jegygyűrű kerül az ujjunkra, első dolgunk, hogy mindenkivel tudassuk a nagy hírt. Van, aki felrakja a legjobb képet a gyűrűdről az Instára, a Facebookra és az első csajos délutánon csak a csodás pillanatról mesél, más komolyabb szervezés nélkül jelenti be szeretteinek, barátnőinek a nagy hírt. Arra, aki az első menyasszony a csapatban, a barátnők egy kicsit irigyek lesznek, főleg akkor, ha egyedi tervezésű az ékszer!

Az örökkévalóság jelképe

A gyűrűt már az ókorban is ékszerként és szerelmi zálogként viselték az emberek. A tökéletes kör az örökkévalóságot jelenti, hiszen nincs sem eleje, sem pedig vége, a két ember közötti, soha véget nem érő, igaz szerelem múlhatatlanságáról szól. A gyűrű belseje, vagyis a lyuk pedig a közös jövőt szimbolizálja. A régi időkben persze nem mindig nemesfémből készítették a jegygyűrűt, sőt gyémánt sem került bele.

A méret a lényeg?

Mindenki látott már olyan sztárfotókat, amelyeken a híres nők a tíz-, húsz- vagy épp ötvenkarátos gyémánttal díszített eljegyzési gyűrűjüket mutogatják. Ezek valóban impozáns ékszerek, de sajnos csak kevesen engedhetnek meg maguknak egy ekkora értékű követ. Ráadásul, minél nagyobb a karátszám, annál nehezebb az ékszer is, ami igencsak kényelmetlen, ha mindennap viselni szeretnénk, ráadásul túl feltűnő is.

Ne mások mondják meg, szép-e

Persze, ahogy a többi lány meglátja majd a jegygyűrűt, azonnal elkezdik méregetni a követ is benne. Lesz, aki szerint túl nagy benne a gyémánt, mások viszont épp ellenkezőleg, kicsinek találják majd, de ezzel egyáltalán nem szabad foglalkozni, el is áruljuk, hogy miért!

A legszebb ékszer ilyen

Egy jegygyűrűt önmaga egységében kell nézni, nem külön a gyémánt metszését, vagy a foglalatot, netán azt, hogy szögletes vagy épp legömbölyített-e a karika külseje. Ha az egész úgy gyönyörű, ahogy van, igazából mindegy, mekkora benne a kő, hiszen a kisebb darabok is csodásan mutatnak egy szép alkotásban. Az igazán fontos az, hogy miért és kitől kapjuk.

Ez a tökéletes jegygyűrű titka!

Eláruljuk, mikor lehetünk biztosak abban, hogy valóban a tökéletes gyűrűt választotta a ki a vőlegény. A titok nem más, mint a kényelem. Ha az első pillanattól fogva, ahogy az ujjunkra húzták, úgy érezzük, mintha évek óta viselnénk, mert nem nehéz és sehol sem nyom, akkor ez az igazi! Ez teljesen biztos! Szerencsére ma már a vőlegényeknek nincs nehéz dolguk megtalálni jegygyűrűből is az igazit, csak a megfelelő helyen kell keresniük!

Check Also

Talajcsavarozás – előnyök és árak

Egy építkezés akkor sem olcsó mulatság, ha csupán átépítésről vagy felújítási munkálatokról van szó – …