Home / Webáruház / A professzionális monitoron élvezetesebb a munka és a filmnézés

A professzionális monitoron élvezetesebb a munka és a filmnézés

Egyre többen dolgoznak otthonról, home office-ban. Ha valaki a nap nagy részét a gép előtt tölti, akkor érdemes beruházni egy professzionális monitorra, hiszen egyrészt élvezetesebb lesz a munka, másrészt ezek a monitorok nem csak munkavégzéséhez, hanem szórakozáshoz is használhatók, hiszen egy ilyen monitoron élvezetesebb filmet nézni és a gyerekek is imádni fogják. Ha a családban számítógépes játékfüggők is élnek, érdemes akár egy gamer monitort vásárolni.

Professzionális monitor otthonra, irodába

A számítógépes munkát végzők nagyon jól tudják, hogy nem csupán a koncentrációt veszi igénybe a szellemi munka, hanem bizony a szem, a hát, a derék is megsínyli a hosszú órákon keresztüli üldögélést. Ezért nem mindegy, hogy milyen monitort is figyelünk egész nap, nem mindegy, hogy milyen munkaeszközt választunk az otthoni irodánkba. Az irodai monitorral szemben az egyik alapvető kritérium, hogy alkalmas legyen hosszú idejű használathoz. Lehet, hogy épp a monitoron spórolnánk, de ne tegyük, hiszen hosszú távon kifizetődőbb, ha egy professzionális monitort vásárolunk. A minőségi monitor jellemzői közé tartozik az állítható magasság, esetenként a dőlés szöge is. A további előnyök közé sorolható a szemkímélő funkció és a magasabb képfrissítő frekvencia. Az Alza monitorkínálata széles, így ha épp most tervezel új monitort vásárolni, látogass el a webshopjukba.

Gamer monitor, szórakozáshoz

Még egy, csak és kizárólag játékokhoz használatos, úgynevezett gamer monitor esetén is előnyös, ha kíméli a szemet, főként, ha egy gamer fan ül hosszú, izgalmas órákat a monitor előtt. Az állítható magasság és a dizájn is lényeges szempont lehet vásárláskor. A játékosok számára az is elemi lehet, hogy a monitor képszakadozás és a képtörések elleni védelemmel ellátott legyen.

Grafikus monitorok a színek élvezetéért

Sok teszik fel a kérdést, hogy mire is valók ezek a monitorok? A grafikusok és a fotósok lehetnek hálásak ezekért a monitorokért, hiszen ezek a monitorok fényképek és grafikus tartalmak szerkesztésére alkalmasak. Nagyon szépen visszaadják a valódi színeket. A grafikus monitor lehet matt, fényes vagy tükröződésmentes. Választhatunk olyat, amely a szem fáradását minimalizáló technológiával van felszerelve, amely árnyékolást biztosít a visszatükröződő fény ellen. Az USB hub lehetővé teszi, hogy billentyűzetet vagy egeret csatlakoztassunk hozzá, de hordozható eszközök segítségével adatokat is lejátszhatunk. A fotós monitor pivot funkciója pedig lehetővé teszi, hogy a képernyőt függőleges helyzetbe fordítsuk.

A professzionális monitorok egyik legfontosabb funkciója

Egy professzionális monitornak sok olyan funkciója van, amely megkönnyíti a munkát, lehetővé teszi a felhőtlen szórakozást. Ne feledjük azonban, hogy az egyik legfontosabb funkció a kékfény szűrő funkció. A kékfény megzavarja az alvás-ébrenlét ciklust. Minél több kékfény ér bennünket, a szemünket, annál nehezebben tudunk majd elaludni. A kékfény szűrővel ellátott monitorral megelőzhetjük ezt a problémát, így még az esti munkavégzés sem lehet gátja a nyugodt pihenésnek.

A fotó forrása:
Gorodenkoff / Shutterstock.com

Check Also

citizen női karóra

Legyen rendszeresen használva a Citizen női karóra

A minőség és megbízhatóság egyértelműen azok a tényezők, amik jellemezni tudják bizonyos közkedvelt terméktípusokat. Ha …