Nagymező utca

Újra "életveszélyesek" a fák a Nagymező utcában

enikő Nagymező utca Sze, 2010-06-30 17:54

A Nagymező Utcaiak Egyesülete és a Védegylet értesülése szerint, a Főpolgármesteri Hivatal Környezetgazdálkodási Ügyosztálya a Főkert Zrt-vel együtt most arra készül, hogy lecsonkoltatja a fasort a Nagymező utcában.

Public Bikes 6ker

p7 p7 Szo, 2010-05-29 09:07

Jó pár éve mintha szórólapoztunk volna a belvárosi mélygarázsok helyett a tömegközlekedés fejlesztését és a kerékpáros megközelítés elősegítését szajkózva.
900 milliós projektet varázsoltak Budapest szintre, ebből tíz állomás lesz a hatkerbe telepítve. Összesen 73 állomás épül, ebből 13 Budán. Kb. 1000 bringa lesz kölcsönözhető.
Már csak egy hatemelet mély garázs kéne az egész Felvonulási tér alá és célforgalomra lenne korlátozható a gépkocsiforgalom a korrupt dugódíj ötlet helyett.

MP3: ilyen számok lesznek a Verók-revüben

bil Nagymező utca Sze, 2009-06-24 18:25

Na, a szervezéssel úgy állunk, hogy valszeg háromtagú zenekar fog revüműsort adni szombaton, a budapesti Hunyadi téri piacon, a korrupcióról. Kaptunk erősítőt, áramot, mikrofonállványt, barátaink készítik a díszletet, és kiszórtunk százezer szórólapot a környéken. NEM a hatalomnak üzengető demo lesz, hanem a műsor azoknak szól, akik ott lesznek a piacon szombat délelőtt. Tömeg szokott lenni. Itt egy szám, hallgassátok!

Zenés akciót szervezünk: "Fák, virágok, pénz"

bil Nagymező utca Vas, 2009-06-21 09:04
See video

A Hunyadi téren felújítás címén kivágnák a fák 80 százalékát, és új fákat, fénypavilont, szökőkutat terveztetett az önkormányzat. A Nagymező utcában a FŐKERT ki akarja vágni a fasor jelentős részét, mert "életveszélyesek". Ezért zenés demonstrációt szervezünk jövő szombat 10 órakor, június 27-én.

Fojtott indulatok, kidagadt erek a FŐKERT irodájában

bil Nagymező utca Ked, 2009-05-05 14:54

A Fővárosi Kertészet tárgyalni hívta a civileket a Nagymező utcai fákról. Tehetetlennek éreztem magam.

A riadólánc telefonszáma

bil Nagymező utca Hét, 2009-03-23 11:08

Terézvárosban több köztéren megpróbálta kivágatni a fákat az önkormányzat. Mivel ez népszerűtlen intézkedés, mindig arra hivatkoznak, hogy betegek és életveszélyesek a fák. A Nagymező utcában és a Hunyadi téren a lakók korábban már megakadályozták fakivágást: szakértőket hívtak, és bemutatták az eredményt.

A Nagymező utcai tüntetés képei

bil Nagymező utca Vas, 2009-03-22 17:43

Nagyon sokan voltak, legalább kétszáz ember. Mindenhonnan, nemcsak a hatodik kerületből. Az önkormányzati korrupció elleni csatákban megedződött csoportok, plusz rengeteg érdeklődő, ismerős, ismeretlenek, lakók. Meg néhány politikus is, mégpedig többféle irányból. Nyilván most erre fog fókuszálni a megtámadott önkormányzat, pedig ezt a demonstrációt nem a pártok hozták össze, nem is a civil szervezetek, hanem maguk az ott élők.

Verók úr költözzön az általa irányított kerületbe!

bil Nagymező utca Vas, 2009-03-22 15:18

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nagymező Utcaiak Egyesülete szerint a hatodik kerületben nem mélygarázsokra, hanem a kerületben lakó polgármesterre van szükség. Olyan polgármester és képviselők vezessék Terézvárost, akik itt élnek; akik ismerik és figyelembe veszik a helyi közösség érdekét és akaratát.

Üzenet Terézváros polgármesterének

bil Nagymező utca Vas, 2009-03-22 00:04

Életveszélyesek a fák? Itt a megoldás, Verók úr! Másutt így csinálják.

A Nagymező Utcaiak Egyesülete a Fővárosi Főügyészséghez fordult

bil Nagymező utca Pén, 2009-03-20 12:46

A Nagymező Utcaiak Egyesülete a Fővárosi Főügyészséghez fordult, mivel a FŐKERT Zrt. fakivágási engedély nélkül, jogsértően akarja kivágni a Nagymező utcai fákat. Ráadásul összefüggés állhat fent a mélygarázsépítéssel: korábban a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Ügyosztálya a FŐKERT Zrt.-vel egyetemben hivatalos levélben kérte a 13. kerületet, kapjon a beruházó fakivágási engedélyt a védelem alatt álló teljes fasorra.

Sajtóközlemény + Csatolt dokumentumok a hivatalok belső levelezéséből

Tartalom átvétel