civil fórum

cikk a gondolán a Civil Fórum megalakulásáról

A civilek összefogása nyomást gyakorolhat a hatalomra
Megalakult az Országos Civil Fórum

cikk forrása: http://www.gondola.hu/cikkek/50825

Alakuló ülését tartotta az Országos Civil Fórum. A kedd este lezajlott összejövetelen számos ismert gondolkodó, néhány politikus és sok civil szervezet képviselője jelen volt. A budapesti Nádor utcában megjelent értelmiségiek nagyszabású terveket dédelgetnek, de hogy hova vezet kezdeményezésük, még nem látszik.

Az Országos Civil Fórum alakuló gyűléséről csak címszavakban lehet beszélni, mert szinte csak címszavak hangzottak el. A mezsgye, mely teret kívánt adni a civil gondolatoknak olyan széles, mint az a Nagy Vörös Pacni, amelyet valaha Szovjetunió néven ismertünk. És amelyet Karátson Gábor, az első előadó is emlegetett.

napló bejegyzés a Nádor termi fórumról

Ma volt a Civil Fórum Nádor termi gyűlése, ahol alapvetően pozitív élményeket gyűjtöttem. Szembetűnő volt, hogy esetenként ideológiailag mennyire különböző oldalakon elhelyezkedő embereket hozott egy asztal köré a Civil Fórum, és talán ez azt bizonyítja, hogy ezek a különböző oldalak ott véget is érnek, ahol a civilség kezdődik. Itt valahogy újra az együttgondolkodás, a tolerancia kerül előtérbe a konfrontatív politikai alapállás helyett. Az emberek felismerik azt, hogy a közös pontokat kell keresniük. Én a Civil Fórumot azért tartom fontosnak, mert lehetőséget nyújt arra, hogy ezeket a közös pontokat keressük, és esetenként meg is találjuk.

A kezdeményezők nyilatkozata

Alakuljon Országos Civil Fórum!
a kezdeményezők nyilatkozata

 

 

 

Tartalom átvétel