antiglob

Gondolatok a pénzügyi- gazdasági-politikai rendszerünkről az ingatlanadó kapcsán / teljes cikk

mediator11 Közért Pén, 2011-12-09 21:22

Gondolatok a pénzügyi- gazdasági-politikai rendszerünkről az ingatlanadó kapcsán
A király meztelen.

1., rész: Az ország költségvetésének nehéz helyzetére hivatkozva kivétel nélkül, állandóan "nadrágszíjunk meghúzására" biztatnak bennünket évtizedek óta vezetőink.

Zárul az ingatlan csapda -állami jóváhagyással

mediator11 Közért Ked, 2011-07-19 23:41

Új törvény - itt vannak a SIT(H)-ek
A héten fogadta el a Parlament új, nagy játékosoknak szóló, a Szabályozott Ingatlanbefektetési Társaságok (SZIT) törvényét. Pénzügyi szolgáltató központtá szeretnénk válni, nem maradhatunk le. A történet azért érdekes a mi számunkra, mivel a hitelválság kapcsán piacra kerülő ingatlanok felszippantására kitűnően alkalmasak. Lássuk hogyan épül is fel a rendszer.

Food matters - Számító ételek

mediator11 Közért Pén, 2011-04-22 13:31

Egy fim arról, hogy igenis számít mit eszel. Egy film arról, hogy amit eszel, azzá leszel…
James Colquhoun és Laurentine Ten Bosch dokumentumfilmje arról, hogy a világ kormányai és az élelmiszeripari gigacégek a tömegtájékoztatás eszközeivel hogyan befolyásolnak minket a táplálkozási szokásainkban. A film alkotói arról kívánnak meggyőzni, hogy rengeteg pénzt és szenvedést spórolhatunk meg, ha a megfelelő, változatos és kiegyensúlyozott táplálkozással megelőzzük a betegségeinket… Az oktatás és a tájékoztatás a legfontosabb feladat, de a valós információk hiányában ebben a világban erre esélyünk sincs. Elgondolkodtató film, ami nagyon fontos kérdéseket feszeget…

Antiglobalisták a McDonald's-ban

admin Csü, 2007-06-07 09:52

Hosszú sorokban álltak a multinacionális gyorsétteremláncok rostocki üzletei előtt a megéhezett globalizációellenes mozgalmárok a hétvégén. Rostock belvárosában a várható zavargások miatt már jó előre lehúzta a rolót az összes büfé, falatozó, kolbászsütő, étterem és közért. A globalizáció jelképeinek számító amerikai gyorsétteremláncok - a McDonalds, a Pizza Hut, a Burger King és a Subway - helyi fiókjai viszont szombaton is kinyitottak - írja a Der Spiegel.

Így aztán az "Állítsuk meg a kapitalizmust!" és a "Le a globalizációval!" feliratú transzparensek árnyékában a tüntetők és a rendőrök a legnagyobb békében vártak a hamburgerre és a kólára. Nagy üzletet csinált egy olajmulti, a Total is. A tüntetők megszállták a francia cég rostocki töltőállomását és minden ehető és iható árut felvásároltak. A benzinkutasok a roham láttán az autómosóból is büfésstandot rögtönöztek. A legkelendőbb termék a sör és a péksütemény volt.

Forrás/tovább: http://index.hu/politika/kulfold/gumi3396/

Bogár László publikációi - a magyar lényeg és nemzetközi gyökereinek feltárása

camera Pén, 2006-10-06 19:31

"Bogár László arra fordította intelligenciáját, hogy a főáram (mainstream) ellenében látóvá és gondolkodóvá tegye az olvasót."

érdemes olvasni, a neten is van nem egy igen érdekes írása...

Tartalom átvétel