közélet

Gyöngyöspatai cigánygyerekek látogathattak a Fővárosi Állatkertbe (egy civil kezdeményezésről, plusz néhány aktuális gondolat)

DnB Vas, 2011-06-05 20:57

Csütörtökön, 2011. június 2-án kaptam egy telefonhívást Horváth Sándortól, egy régi haveromtól, hogy június 4-re, szombatra szervezett egy látogatást, egy kis kirándulást a gyöngyöspatai gyerekeknek a budapesti Állatkertbe. Tudni kell, hogy Sanyi egy intelligens cigány férfi. Valaha egy utcában laktunk Őrbottyánban. Szemben épített házat a mi telkünkkel. Rengeteg dologhoz ért. A saját kezével építette a házuk nagy részét. Sokat dolgozott sofőrként is, sört szállított évekig. Közben építkeztek és nevelték az egymás után érkező gyermekeiket, három kislányt. Ő pár évvel idősebb nálam, - ötvenhárom éves, - és szívműtéten esett át nem is olyan régen, pár évvel ezelőtt. Emiatt le is százalékolták.

p7

p7 Sze, 2011-02-23 14:54

Heller Ágnes: Van-e még remény polgárosodó Magyarországra? (HVG)

DnB Pén, 2010-11-26 02:30

A Fidesz – pontosabban szólva Orbán Viktor – húszéves politikai életében két radikális fordulatról beszélhetünk. Az első még a múlt század végére esett, amikor az SZDSZ egykori „természetes szövetségese”, az ifjú liberális, egy nagy kanyarral Torgyán József szövetségesévé változott. Akkor kezdte magát a Fidesz polgári pártként értelmezni, akkor vette fel a Polgári Párt melléknevet.

Kóczián Péter: Az arrogancia népfrontja (Verók István sajtótájékoztatójáról)

DnB Csü, 2010-07-08 13:52

Verók István, Terézváros polgármestere sajtótájékoztatót tartott arról, hogy nagyon sok pert nyertek meg újságírók ellen: a bíróság szerint megalapozatlanok voltak az áron aluli eladásról szóló információk, a panamák emlegetése.

Verók polgármesternek természetesen joga van győzelmi sajtótájékoztatót tartania, hiszen ha nyert, ez éppúgy közügy, mint amikor megvádolják.

Megyesi Gusztáv: Helyre van igazítva

DnB Csü, 2010-07-08 13:36

Azt mindig is tudtam, hogy Pelczné Gáll Ildikó kivonulása a hazai politikai életből nem jár majd tartós vákuummal, nem lehetett kétséges, hogy a mögötte támadt súlyos űrt előbb-utóbb kitölti valaki, de hogy ilyen gyorsan, azt nem gondoltam volna. (...)

http://www.nol.hu/lap/mo/20100703-helyre_van_igazitva -

Politikai plakátokról jut eszembe

DnB Ked, 2010-04-20 12:11

I.
"Védjük meg a családokat!"
Verjük meg a családokat!

II.
"Védjük meg a családokat!"
"Védjük meg az egészségügyet!"
"Mentsük meg a munkahelyeket!"
Mentsük meg Willyt!

III.
"A nép nevében"
Az enyémben ugyan nem.

IV.
"munkahelyteremtő", (mármint Bokros Lajos)
Bokros, a Teremtő?

V.
"Új jelölt, új program"

Miért nem bírok én kussolni? (Az Opera előtti Ellenbálról, meg az újnácikról)

DnB Csü, 2010-03-11 11:31

Volt ez a hagyományos Operabál.
Aztán volt az immár úgyszintén hagyományosnak mondható Ellen-operabál, vagy Ellenutcabál. Ami, végül is, távolról sem nevezhető annak. Ezen egy kicsit jelen voltam. Egy kicsit fagyoskodtam. És most elmondhatom, hogy semmi olyat nem tudtam meg az egészről, amit addig ne tudhattam volna meg a nyomtatott sajtóból, az elektronikus médiából, vagy a netről.

Tavaszmező6: közösségi részvételen alapuló tervezés

fhajnal Szindikátus - Összefogás a Városért Ked, 2008-12-02 14:24

"megalakult a Tavaszmező6 civil összefogás, amely a két épület megmentését tűzte ki céljául. A civilek szerint az épületegyüttes kiválóan alkalmas a Roma Parlament által kialakított színházi-, művészeti-, oktató és jogvédő tevékenység folytatására és továbbfejlesztésére. A civilek kezdeményezik, hogy a Tavaszmező 6.

Olyan Magyarországon szeretnék élni:

mediator11 Global Projekt Sze, 2006-12-06 00:17

- Ahol a politikai elit példamutató. A mai magyar politikai elit bármelyik oldalának nincs oka a másikra mutogatni. Tarthatjuk valamelyiket kisebb vagy nagyobb rossznak, de jelenleg mindegyik rossz, a legrosszabb meg az a rendszer, ami a demokráciát csak annyiban használja, hogy a szavazó arról dönthet, hogy a romlott elit melyik felét tolja éppen közelebb a húsosfazékhoz.

Olyan Magyarországon szeretnék élni:

Névtelen Sze, 2006-12-06 00:08

- Ahol a politikai elit példamutató. A mai magyar politikai elit bármelyik oldalának nincs oka a másikra mutogatni. Tarthatjuk valamelyiket kisebb vagy nagyobb rossznak, de jelenleg mindegyik rossz, a legrosszabb meg az a rendszer, ami a demokráciát csak annyiban használja, hogy a szavazó arról dönthet, hogy a romlott elit melyik felét tolja éppen közelebb a húsosfazékhoz.

Tartalom átvétel