politika

A politika őrület

Rigó Csü, 2014-10-16 13:27
2014-10-16 19:00
2014-10-16 23:00

Egy 3 választást hozó év kampányai után érdemes lesz megnézni az év politikai szatíráját és vitatkozni arról amit állít...
Vendégem Filippov Gábor lesz, akivel mélylélektani és pszichoanalitikus elemzést készítünk a filmben állított "igazságokról" és hazai politikusokkal fogunk példálózni:

HA HÓ!

Rejtő Pén, 2013-03-15 19:27

Miközben e sorokat írom, épp elmaradnak a hivatalos és nem hivatalos március 15-i ünnepségek, hideg szél zúg, hó takará el az országot, tízezrek fagyoskodnak áram nélkül maradt lakásokban, úton rekedt autókban, buszokban és persze ott, ahol eddig is fagyoskodtak, illetve éheztek nemzeti ünnepre való tekintet nélkül, évek óta és országosan.

A világ legszegényebb államelnökének megrázó gondolatai..

Névtelen Új tudatosság hajnalán.. Ked, 2013-02-26 15:52

A világ legszegényebb államelnöke egy farmon lakik, egy lelakott házban, zöldségek és virágok termesztésével biztosítja a betevő falatot. A nemes egyszerűséggel önmagát Pepének nevező Uruguay-i elnök a 2012-es riói fenntarthatósági csúcskonferencián őszinte, mély emberi szavaival keltett megdöbbenést a nyakkendős, bürokrata elit körében, ilyeneket mondva:

"..Nem azért jöttünk erre a bolygóra, hogy egyszerűen csak fejlődjünk, tekinteten kívül hagyva mindent. Azért jöttünk erre a bolygóra, hogy boldogok legyünk. Mert az élet rövid, és egy pillanat alatt véget ér. Egyetlen anyagi holmi sem olyan értékes, mint az élet. Ez mindennél fontosabb[..] De az élet úgy csúszik ki az ujjaink közül, hogy dolgozunk, folyton csak dolgozunk azért, hogy még többet fogyaszthassunk, és a fogyasztói társadalom a motor [..]

Környezetvédő ötletek politikusoknak

Névtelen Kreatív környezetvédő tükör Vas, 2013-01-06 16:09

Részlet Fekete Árpád készülő könyvéből... A törvények nagyban befolyásolják a világot. Ezért a politika a környezetvédelem legfontosabb területe. Ha segíteni tudnánk a javulását, az nagy siker lehetne. Ez a blog némi ötletelésről szól a politika terén.

7.1. Az egyetemi kutatások megzabolázása

Arisztotelész - Politika (review)

Névtelen Kreatív környezetvédő tükör Szo, 2012-12-08 23:41

Arisztotelész Politikájának a rabszolgákról szóló gondolatai elavultak már. Sokat foglalkozik az államformákkal, a fenntarthatóság szempontjából is. A környezetvédelem szempontjából egy érdekesség tűnik ki. Ez a közös étkezések rendszere, amivel egészen sokat foglalkozik, bár a könyvből nem egészen derült ki, hogy mit takar ez.

Etikai és politikai elmélet

Névtelen Kreatív környezetvédő tükör Hét, 2012-11-26 13:55

Blog-poszt módosítva 2012. december 8-án.
Blog-poszt módosítva 2013. február 17-én.
Megint ki kellett javítanom az etikai rendszeremet, hogy kompatibilisebb legyen az Istenben való hittel. Kicsit jobb a megfogalmazás, de a lényeg körülbelül ugyanaz.

Ki nyeri az amerikai GMO-háborút?

Bob Génpiszka Pén, 2012-11-09 21:56
See video

Elbukott a Proposition 37 a november 6-i kaliforniai népszavazáson, ami kötelezővé tette volna a génmódosított összetevők élelmiszereken való feltüntetését. Ez alól kivételt képeztek volna az étteremben fogyasztható ételek, az interneten forgalomba hozott áruk és az alkoholos italok. Továbbá a szabályozás (sajnos) nem vonatkozott volna az olyan állati eredetű termékekre sem, amelyeket GM-takarmánnyal etettek. A gyártók 21 hónapot kaptak volna az új címkék bevezetésére.

Szilardian Science and Politics: Evolution, Revolution, or Subversion?

urbi Ked, 2012-10-30 21:33

Ez a fontos üzenet 2005 ben hangzott el a World Scince Fórumon.

Szerintem ma is aktuális,sőt egyre időszerübb lesz!

http://www.sciforum.hu/previous-fora/2005/video-archive/the-scientists-a...

Lehet Kék az Ég!

HyperBlogger Sze, 2011-03-30 08:36

Elfogyott a levegő. Felnőtt az a generáció, aki egyetemistaként a magyar Indymediaba energiát tudott beletenni, létre tudta hozni és egy étvizedig életben tudta tartani. Ők mostanra apukák, tisztességes állásokban dolgozó pénzkereső családfők vagy feleségek lettek, vagy éppen az LMP-t hozták létre. Nem tudom, mit gondoltak: hogy az ő munkájuk végre továbblépés?

A posztszovjet politika az erő politikája:Gereben Ágnes

urbi Ked, 2010-11-30 19:12

A posztszovjet politika az erő politikája - folytatta Gereben Ágnes. A létező erőé, hiszen Oroszország energetikai-, illetve atomnagyhatalom. Állásfoglalásuk ezért a világpolitika minden kérdésében nagyon fontos. Jogosan lép tehát föl Putyin az erő politikájával, de ehhez még a civilizációs háttér is hozzájárul.

Tartalom átvétel