egészséges élelmiszer

Génmódosított élelmiszerek terítéken - ökofilmklub 28.

Rigó Sze, 2012-10-10 10:39
2012-10-19 19:00
2012-10-19 23:00

David vs. Monasto vetítés, majd beszélgetés GMO szakértőkkel.

Hazánk elvileg mentes a genetikailag módosított élelmiszerektől és élőlényektől, (rövidítve Genetically Modified Organisms), ez azonban a gyakorlatban nem teljesen igaz. Több itt kapható élelmiszer is összefüggésbe hozható génmódosított alapanyagokkal. Így például nem kell ráírni a címkére, ha a joghurtot adó tehenet GMO-s takarmánnyal etették. A beszélgetés népfőiskolai jellegű, (magyarán egyetemi előképzettség nélkül is érthető lesz) azzal együtt, hogy nagyon komoly fejeket sikerült elhívnunk a téma alapos körüljárására. Szakértő tudósok segítségével kiderítjük,
Valójában mennyire GMO menetesek az élelmiszereink?
Eddigi ismereteink alapján veszélyesek e a GMO élelmiszerek az egészségünkre?
Mit veszíthet, illetve nyerhet Magyarország a GMO mentesség feladásával?
Miért tartják a zöldek a bolygó talán legkártékonyabb vállalkozásainak a génmódosított vetőmagokat forgalmazó vállalatokat?*

"Ehető kerteket!" Grundtvig projektindító est

agnes Csü, 2012-01-19 12:10
2012-02-08 18:30

Kedves Érdeklődők!
Szeretettel meghívunk az “Ehető kerteket!” Grundtvig projektindító estünkre!
Miről is lesz szó?
A projekt keretében rövid tanulmányutakat szervezünk partnereinkhez. Megismerhetitek a project célkitűzéseit és a résztvevő szervezeteket.
Azaz, beszámolunk az első projekttalálkozókról, amit az inspiráló történetű, angol “ehető városban”, Todmordenben tartottunk. Bemutatjuk Hof Medewege-t, a német ökofalut, a szlovén MULE szervezetet és társadalmi munkájukat, melyből természetesen a kert sem hiányozhat és az íreket, akik Duhallowban fogják össze a kies tanyákon élő magányos embereket.

Evolúciós zsákutcák, malthuziánus kegyetlenségek – avagy mi a bajom a szociál-darwinistákkal 3.rész

Rékatje Mandala in Green and Pink Szo, 2011-08-06 11:13

Paleolit diéta és egyéb nyalánkságok
Gondolom sokan hallottatok már a paleolit diéta nevű napjainkban egyre népszerűbb táplálkozási rendszerről. Ha betévedünk egy könyvesboltba, legalább három kiadványt találunk e témában, leginkább Szendi Gábor neve alatt. Itt nem részletezem az emberiség földművelés előtti gyökereihez visszanyúló életmód programot, melyet bonyolult kutatási eredmények támasztanak alá a gabonafélék, tej és cukor ártalmas voltáról, és (elsősorban) a húsról, valamint a gyümölcs- és zöldségfélékről mint a valójában egészséges táplálkozás alapjairól. Abban nem kételkedek, hogy számos modern, ún. civilizációs betegség gyökerei a táplálkozásban keresendők: a túlzott só- és cukorfogyasztásban, a zsíros-olajos ételekben, adalék- tartósító- és színező anyagokban stb. stb.

Egy társoldalunkról - www.avarositanya.hu

DnB Sze, 2010-05-26 21:05

ELŐSZÖR IS A HASONLÓ CÍMŰ KÖNYV BEMUTATÁSÁT EMELEM ÁT A ZÖLDPORTÁLRÓL KEDVCSINÁLÓNAK. UTÁNA PEDIG MÉG EGY AJÁNLAT KÖVETKEZIK, MELYBEN ELÁRULOM, HONNAN SZEREZTEM TUDOMÁST AZ OLDALRÓL ÉS A KÖNYVRŐL.
A könyvbe 12 oldal terjedelemig bele is lehet lapozni a hálón. Egy kis ötlet az ott található ábrákkal ellátott kertészkedési tanácsokból: Sátor futóbabból a gyerekeknek (karósbab).

Tartalom átvétel