közvetlenül a termelőtől

Közösség által támogatott mezőgazdaság a gyakorlatban - interjú francia gazdálkodókkal és vásárlókkal

Gergo közvetlen kereskedelem Pén, 2010-12-10 20:07

Kilenc éve sikeresen működik Franciaországban az AMAP-mozgalom, vagyis a Szövetség a Kistermelői Mezőgazdaság Fenntartásáért, ami lassan már az egész országot behálózza. A kölcsönös előnyökön alapuló rendszerben a fogyasztók egy-egy termelő köré csoportosulnak, és heti rendszerességgel, baráti áron jutnak hozzá egészséges, biozöldségekhez.

Barátom a termelő - közvetlen kereskedelem és közösség által támogatott mezőgazdaság

Gergo Pén, 2010-05-28 15:26
2010-05-31 17:00

A Magosfa Alapítvány Vackor-Váckör környezeti nevelési klubjának májusi összejövetelén vásárlók és termelők dugják össze a fejüket arra keresve a választ, hogyan könnyíthetik meg egymás életét, milyen módon fűzhetik szorosabbra a köztük lévő kapcsolatot.

Van ingyenebéd

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Hét, 2010-05-17 16:55

A húgom becsöngetett ma reggel és átadott három szatyor spárgát. Kiskőrösről hozta, egyenesen a termelőtől, Szlanka Györgytől. Most hetekig spárgát eszünk, spárgát főzünk be, spárgát savanyítunk és kovászolunk. Ingyen luxus.

Gazdapiac.com Hírlevél - Létrejött Magyarország Legnagyobb Termelői Adatbázisa

Gazdapiac közvetlen kereskedelem Vas, 2010-03-21 13:14

Tisztelt Termelők és Vásárlók!

Nem is olyan régen hírt adtunk egy fejlesztésről, amely új írányt és lendületet adott a Gazdapiac.com (a közvetlen vásárlási modellről részlesen ITT olvashat) működésének: lehetővé tettük, hogy regisztrált termelőink a hirdetések feladásán túlmenően részletes adatlapot töltsenek ki magukról. Most újabb örömhírrel szolgálhatunk, mert az eddig kitöltött 218 adatlapból létrehoztuk Magyarország legnagyobb termelői adatbázisát!

Tartalom átvétel