bioetanol

Ön dönt: eszik vagy vezet

mentropia Szo, 2011-01-15 08:48

Élelmiszert csináltak bioetanolból – illetve, mit is beszélek, fordítva: élelmiszerből bioetanolt. És ez jó nekünk? Erre a kérdésre kerestük a választ.

Mennyi energia szükséges egy liter bioetanol előállításához?

fidusz Élelmiszer-önrendelkezés Sze, 2010-08-04 05:12

Az olajhozam csúcs kérdésével foglalkozó The Oil Drum honlap közzétett egy tanulmányt, amely megvizsgálja a kukoricából készült etanol előállítás energiamérlegét az Egyesült Államokban. Az átlag 1,01 - azaz előállított etanol energiatartalma mindössze 1%-kal több, mint amennyit befektetünk, de egyes megyékben az jön ki, hogy több energiát kell befektetni.

Kiemelt beruházás füstöli el a gabonánkat?

fidusz Élelmiszer-önrendelkezés Csü, 2010-01-14 14:15

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági szempontok miatt ellenzi a Dunaföldvárra tervezett bioetanol üzem kiemelt beruházássá minősítését. A szervezet a tervezett kormányrendelettel kapcsolatos véleményét szerdán juttatta el Varga István gazdaságfejlesztési és Szabó Imre környezetvédelmi miniszterhez.

Két és fél napos határidő egy kiemelt beruházásról szóló rendelettervezetre?

fidusz Gaia Sajtószemle Szo, 2010-01-09 10:00

Egy hét alatt kiemelt beruházás lesz egy amerikai cég bioetanol üzeme? Hétfőn hozták nyilvánosságra, hogy Magyarországra jön a Fagan, szerda délben közzéteszik a beruházás kiemelt jelentőségűvé nyilvánításáról szóló törvénytervezetet, amelyet péntekig lehet véleményezni. Ez így kóser?

Tartalom átvétel