agrárium

Parasztok!

bil Zöld Pók Alapítvány régi honlapja Csü, 2013-04-04 11:28
See video

Ez volt a munkacíme a videónak, ami végül "Kiszálltak a mókuskerékből" címmel jelent meg, és szemlátomást kelendő lett. Még sehová nem tettük ki, se a Facebookra, se az Index címlapon nem járt, csak a youtube csatornánkba töltöttük fel, és 2 nap alatt 3500 ember nézte meg.

Tegnap már elkezdtünk találgatni ennek a sikernek az okát, amiről ezt írtam a kollegáknak:

Élelmiszer-, takarmány- és vetőmag önrendelkezést + továbbra is zéro toleranciát a GMO-val szemben

Bob Génpiszka Csü, 2011-07-28 09:16

Az elmúlt hetek egyre jobban kibontakozódó hazai génszennyezési botránya kapcsán a környezetvédő szervezetek továbbra is a zéró tolerancia szigorú alkalmazását sürgetik, valamint a vetőmagok és a takarmányok területén az önrendelkezéshez vezető stratégiai programok beindítását.

Fórum: élelmiszer-önrendelkezés és termőföld-kérdés

Simonyi Bori Sze, 2008-05-14 19:29
2008-05-20 10:00
2008-05-20 13:00

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Szövetség az Élelmiszer-önrendelkezésért május 20-án, jövő kedden tartandó fórumát, melyen az élelmiszer-önrendelkezés és a termőföld-tulajdon jelenleg igencsak aktuális problémájának az összefüggéséről lesz szó.

Fekete bárány

isti Csü, 2006-07-27 12:12
Fekete bárány

Lehet más a mezőgazdaság Európában!

csilla Csü, 2006-07-27 11:01

A „Lehet más a mezőgazdaság Europában” nevű nemzetközi kezdeményezés célja egy Európai Uniós összefogás megszervezése régebbi (Franciaország, Olaszország, stb.), új (Magyarország, Lengyelország) és leendő (Románia, Bulgária) tagállamok civil szervezetei, gazda szakszervezetei, oktatási intézményei és társadalmi érzékenységű kutatói között egy emberi léptékű, helyi fogyasztásra irányuló, környezetbarát és közösség által támogatott mezőgazdasági rendszer kialakulásáért az élelmiszer-önrendelkezés keretein belül. A projekt kulcs eleme az aktív állampolgárság ösztönzése, és annak az eszmének a tudatosítása, hogy mindenkinek jogában van meghatározni, mi kerül a tányérjába. A mezőgazdaság tehát nem csak a politikusok és a "szakértők" ügye.

A szolidaritás elvéből kiindulva, a kezdeményezés arra a következtetésre alapul, hogy fontos összekötni a helyi mozgósításokat Nyugat és Közép-Kelet Európa között egy erőteljesebb közös fellépés biztosítása érdekében európai szinten. Ez azért is szükséges, mert a bővítési folyamattal párhuzamosan egyre több országot érintenek az Európai Bizottság és Parlament szintjén meghozott döntések. A mezőgazdaságra ez fokozottan érvényes.

Tartalom átvétel