bankrendszer

Az egészséges gazdaság

mediator11 Közért Sze, 2011-11-09 21:49

(Németh István)

1. A jelenleg uralkodó gazdaságszerveződés tarthatatlansága

Az egyén, a háztartás, a lakóközösség, a település, a járás, a megye, az állam, az államközösségek, minden emberi közösség, az egész emberiség, az egész élő világ szinte minden szempontból válságban van: belátható időn belül a fizikai fennmaradás is egyre inkább veszélybe kerül, nem beszélve az emberhez méltó élet esélyének egyre kisebb körre szűküléséről. Ennek alapvető oka egy kontroll nélküli gazdasági szerveződés, mint egy rákos folyamat mindenre kiterjedő gátlástalan érvényesülése. A földkerekség immunreakciója ezzel szemben a nullához közeli.

Világkormány - az országok eladósításán keresztül

mediator11 Közért Sze, 2011-11-02 15:38

A világ adósságának növekedése percről - percre... látni lehet, mely országok hogyan vannak "eladósodva" a magánbankoknak..

és nem Görögország a csúcstartó..szinte bármely ország lehetne, csak most Görögországot fosztják ki, gyarmatosítják..

Global Debt Clock

Spekulációk tárgyává váltak az államok.

mediator11 Szo, 2011-10-29 13:22

Varga István: Spekulációk tárgyává váltak az államok.
Csendben történik. (MR1, 2011/10/22)

David C. Korten: Tőkés társaságok világuralma

mediator11 Közért Sze, 2011-10-26 15:11

Korten szerint a jelenlegi világgazdasági trendek legfontosabb jellemzője a globalizáció. A globalizációs világ három fő pillérre épül, a Világbank-csoport (WBG), a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Általános Vámtarifa- és Kereskedelmi Egyezmény (GATT) együttesére, amelyekre a szakirodalom csak „globalizációs intézményrendszerként” hivatkozik. Ezen intézményrendszer részleges irányítási jogkörrel rendelkezik az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezet (FAO) és a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) intézmények felett. Legfontosabb jellemzőjük, hogy irányításuk és igazgatásuk részleteit nem hozzák nyilvánosságra, sértve ezzel az információhoz való hozzáférési jogot.

Pénzügyi tanmese, Terria és Lerzia meséje - avagy mese a bankrendszerről

mediator11 Közért Ked, 2011-10-25 22:56

Pénzügyi tanmese, Terria és Lerzia meséje - avagy mese a bankrendszerről

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas birodalom, neve Terria. Minden tartománya, összes népe gazdgságban, biztonságban, boldogságban élt. Jólétük forrása a termőföld volt, mely kevés gondozásért cserébe bőséggel látta el a birodalom lakóit élelemmel és nyersanyaggal.

Filmajánló. Filmek, amiket a TV-ben és a moziban nem fogsz látni..

mediator11 Közért Vas, 2011-09-04 10:13

A Magyar Kincstár és Magyar Nemzeti Bank nem nyomtat magyar pénzt. E helyett kamatra kölcsönöz a magántulajdonban lévő nemzetközi bankoktól (lásd IMF), amelyek közvetve, de a FED-től kapják a pénzüket. Érted már?

Döntsd el, a bankok vagy a devizahitelesek oldalán állsz

mediator11 Közért Sze, 2011-08-17 10:15
See video

Nem volt kötelező a hitelfelvétel. Kötelező volt-e a hitelnyújtás?

Nem volt kötelező deviza alapon felvenni. Kötelező volt-e deviza alapon számolni?

Nem volt kötelező az Önkormányzatok hitelfelvétele. Kötelező volt-e nyújtása?

Nem volt kötelező az állami hitelfelvétel. Kötelező volt-e nyújtása?

Szükséges-e a bajbajutott, az elesett segítése? Szükséges az erős támogatása?

Zárul az ingatlan csapda -állami jóváhagyással

mediator11 Közért Ked, 2011-07-19 23:41

Új törvény - itt vannak a SIT(H)-ek
A héten fogadta el a Parlament új, nagy játékosoknak szóló, a Szabályozott Ingatlanbefektetési Társaságok (SZIT) törvényét. Pénzügyi szolgáltató központtá szeretnénk válni, nem maradhatunk le. A történet azért érdekes a mi számunkra, mivel a hitelválság kapcsán piacra kerülő ingatlanok felszippantására kitűnően alkalmasak. Lássuk hogyan épül is fel a rendszer.

Izlandi tanulságok

mediator11 Közért Csü, 2011-06-30 19:19

Írta: Robert Wade és Silla Sigurgeirsdottir

Kis sziget, nagy gondokkal. A lakosságnak kell-e megfizetnie a bankárok túlkapásait? Létezik-e még olyan független intézmény, amely képes a népszuverenitást elfogadtatni, a pénzügyi zsarnokságot visszaszorítani? Ezekről az alapvető kérdésekről rendeztek népszavazást Izlandon 2011. április 10-én.

Tartalom átvétel