tájfajták

Mentsük meg a vetőmagjainkat! - nyílt levél Andor Lászlónak

fidusz Élelmiszer-önrendelkezés Sze, 2013-05-01 00:56

Veszélyben a vetőmagjaink, tájfajtáink. Az EU készülő vetőmagos jogszabálya akadályozná a tájfajta vetőmagok felhasználását, cseréjét.
A május 6-i bizottsági döntés előtt ezért hazai civil szervezetek levelet írtak az Európai Bizottság magyar tagjának, Andor László biztosnak kérve, hogy jelenlegi formájában ne támogassa ezt a mezőgazdasági sokféleséget csökkentő, az óriáscégek érdekeit szolgáló javaslatot.Írj Te is a magyar biztosnak, hogy segítsen megmenteni tájfajta vetőmagjainkat!

Permakultúrás látogatást szervez a hunyadis termelőknek és törzsvásárlóknak a 'Kincsünk a piac - Hunyadi tér'

gabo Hunyadi tér Sze, 2010-09-15 00:35

Ezt a meghívót osztottuk ki a piacon a termelőknek, picit másabb szöveggel pedig elküldtük a lakossági hírlevelünkre felíratkozottaknak.

A benetton elsárgulhat

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Hét, 2010-08-30 15:56

A rémisztően pocsék időt kompenzálandó függjön itt ez a két kép bíztatásként: két napig még nyár van. Naptárilag. Piacilag pedig ősz, a legszebb időszak!

Segíts megmenteni a történelmi magyar almafajtákat

bil közvetlen kereskedelem Hét, 2009-10-12 11:22

Szolidaritási akciót szerveznek az újfehértói génbank mellett, ahol a magyar alma- és körtefajtákat őrzik.

Az akció egyik szervezője, Karai Zsófia szerint az Újfehértói Gyümölcstermesztési Kutató és Szaktanácsadót a megszűnés veszélye fenyegeti, földjeit az állam eladja.

Á dúá, á díá, ha pici, ha nagy...

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Ked, 2009-09-01 11:32

Vadászom az izgibizgi paradicsomokat. Tájfajták és nemesített változatok vegyesen jöhetnek. Érdekes az alakjuk, változatos az állaguk és egész más az ízük – ráadásul iszonyú menők ezekkel várni vendéget.

Itt van például ez a san marzano.

Buli a "tájfajta", azaz sajátosan helyi jellegű zöldségek és gyümölcsök kedvelőinek

bil Tudatos Túlfogyasztó Szo, 2009-08-01 23:45

Összejött kb ötven ember, akik valami okból itt maradtak, a füstös és meleg Budapesten ezen a hétvégén is, és nagyon kellemesen megosztották egymással azt a speciális hobbijukat, hogy szeretik a valódi paradicsomot és paprikát. Alább a fotók.

MP3: Tájgazdálkodás, tájfajták, génmegőrzés - parlamenti Nyílt Nap

fhajnal Legyél újságíró Hét, 2009-06-08 22:01

Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága 2009. május 22-én, a Biodiverzitás Világnapján 10 órától 18 óráig a Parlament felsőházi termében „Tájgazdálkodás, tájfajták, génmegőrzés” címmel Nyílt Napot szervezett. 500 regisztrált résztvevő vett részt a nap során az előadásokon, és hallgatta meg a felszólalásokat.

Tartalom átvétel