múzeum

Megnyílt az Új Múzeum Méheknek Budapesten

radiofan Hét, 2013-09-02 11:24
2013-08-22 18:00
2013-09-30 18:00

Szeptember végéig tartó kulturális és ismeretterjesztő programsorozattal, valamint közösségi méz-kóstolással mutatkozik be Budapest és Magyarország első városi méhészete a Műcsarnok hátsó teraszán. A három kaptár tetején nyílt meg az Új Múzeum Méheknek, amelynek termeibe a méhek berepülhetnek, az emberek pedig kívülről ismerkedhetnek meg a rovarok életével.

Ablakpárkánykertészet az Iparművészeti Múzeumban

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Pén, 2009-10-16 01:39

Reklámreklám! Anyareklám!
Reggel tíztől este hatig a város zöldítéséről, az ablakpárkánykertészetről megy a szó az Iparművészeti Múzeumban. Az én anyám, aki kertészmérnök, mesélős workshopot tart arról, hogyan lehet a belvárosi házakat, belső udvarokat, ganogkat, ablakpárkányokat szebbé, zöldebbé tenni.

Belső beszéd

jeeka Ugatunk Hét, 2009-05-25 13:18

"Hát maga megbolondult, mebolondult,
hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?"
(K. F. magánzó)

Ha létrehoznánk a magyar magasértelmiségi szöveggenerátort, elegendő volna húsz-huszonöt tetszőlegesen mellérendelhető mellékmondatot összegyűjtenünk hozzá, majd a megfelelő kötő- és utalószavak segítségével előállíthatóvá válna a végtelen számú véleményformáló szöveg. A mellékmondatok egyharmada az aktuális kormány aktuális politikáját kellene szidja, kettő- három a mindenkori előző kormányét. Még egy harmad kellene arról szóljon, hogy külföldön minden máshogy van, és egy arról, hogy "ez az ország, ez egy vicc". A fennmaradók pedig azt kell ecseteljék, hogy mi mindent megtettünk.

Tartalom átvétel