neonáci

Új Nacionalizmus Európa Szívében

Rigó Hét, 2013-02-04 00:08
2013-02-07 20:00
2013-02-07 23:00

New Nationalism in the Hearth of Europe
(60 perc, dokumentumfilm)

Ökofilmklub a Bakelitben csütörtökön! Tüntető punkok Berlinben, Pride zúzás Budapesten, kipingált romatelep Kassa mellett. Európa egy másik arca a szélsőségek oldaláról. A film bemutatását követően moderált beszélgetés Tomas Rafával, a videobloggerrel aki mindenhol ott volt sűrűjében, valamint a hazai antifasiszta arc Langer Árminnal - aki a Fokhagymafront nevű szervezet vezetője.

Valami történt

aron Vas, 2009-02-15 23:58

nem akarom itt reklámozni a melómat, de talán eléggé fontos szólni erről a dologról, ami itt valentin napon történt.

budapest megint, újra, és a szónokok által méltatva az európai neonácik gyülekezőhelye lett. több százan, vagy ezren masíroztak a hősök terére ss-es, hitleres, a már majdnem nyilaskeresztes karszalagot viselő rendezők között. együtt ünnepelt az olasz, az angol (az angol szélsőjobbos párt szónoka a holokauszttagadó david irvinget méltatta, a beveztőben meg faji háborút hirdettek...), a svéd, szlovén, szlovák neonáci a magyarral (sic).
megint kiadták rá az engedélyt. a falanxokba bevonult a mint tudjuk csupán a nemzeti érzést ápoló toroczkai a HVIM-el, meg a parlagfű szedő magyar gárda is, de pl. a gój motorosok nem találták királyaink szobrát sértőnek ezt a rendezvényt, mint a hanukarekordot.

ezzel szemben viszont felvonult egy kisebb, de szintén nemzetközi antifasiszta csoport, megmutatva, hogy ez rohadtul nem normális, ami ezen a téren, és az országban folyik. nagyon nagy, hogy volt kb. 50 ember, aki kiállt, és a tavalyi kézfeltevős akcióhoz hasonlóan, nem otthon ült, pár nagyon jónak tűnő magyarázattal, de igazából reszketve, vélt vagy valós ellenségeitől.

Tartalom átvétel