Európai Unió

A magyarok múltját, jelenét és jövőjét összekötő szerződés

p7 p7 Hét, 2013-04-29 15:03

Éppen egy hete szombaton az a természetközeli ötletünk támadt a párommal, hogy ellátogatunk a havasrekettyei vízesést megfotózni. Különösen az indokolta az ötletünket, hogy a leírások és beszámolók szerint autóval közlekedhető az út (kb 6 km-es földút vezet oda), ami vízeséseknél nem mindíg biztosított...
Már a bejáratnál tereprallyra emlékeztető kép fogadott; később azzal szembesültünk, hogy kettéhasították az utat mini vizierőmű építés kapcsán. Visszafordulva nekiestünk a tavaszi virágoknak, de adódott egy más téma is. Ebből a "pléhkrisztus" gyűjteményből láthattok most közel egy tucatot, mely gyűjteményt összesen egy délután sikerült összeütni úgy, hogy csak a napos oldalt fotóztuk. Kiegészül a gyöngyössolymosi templom 1300 óta virító tornyával, valamint természetesen a virágokkal.
Hazaérve egy érdekes levél jelent meg az elektronikus postaládámban. Egy skót kiállás a magyar függetlenség ügye mellett, ennek eredeti angol verziója. A képek lehetnek akár illusztrációk is a cikkhez, annyira összetartoznak. A tartalmat pedig örömmel osztom meg e helyen, ahol a mindenki joga-ba a magyarok mindíg is beletartoztak és a dobosok is a magyar érdekekért verik a tamtamot:)

Bartus Gábor:Hogyan szórjuk pénzünket a Dunába?

urbi Ked, 2010-11-09 14:57

A 18. század óta sokan, sokszor próbálták megoldani a Duna (és más hazai folyók) hajózhatóságának problémáját. Számos ezt elősegítendő projekt vallott kudarcot, legutóbb például a nagymarosi vízlépcső, de most az EU Duna Stratégiájának és TEN-T közlekedési programjának részeként mintha újra nekigyűrkőznénk. Hajózni szükséges?
Forrás: AFP

A hátrányos régiók ördögi körei

kispofa Koldustorta Hét, 2009-03-02 16:36

Társadalmi zárványok címmel jelent meg tavaly Gazsó Ferenc, Laki László és Pitti Zoltán 2007-es kutatásait összefoglaló tanulmánykötet.

A Magyar Tudományos Akadémia Politikai tudományok Intézetének munkatársai a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kistérségekben végzett kutatásaik alapján bizonyítják az eddig is ismert leépülési folyamatot, amelyet a szerzők

Elégedetlenek vagyunk az EU fogyasztóvédelmével

kispofa Legyél újságíró Ked, 2009-02-10 15:35

A múlt héten közzétett jelentés szerint az EU állampolgárai elsősorban az energiaszolgáltatók, a bankok és a városi tömegközlekedési vállalatok által nyújtott szolgáltatásokkal elégedetlenek.

A jelentés magyar nyelvű fordítása itt olvasható:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/09/202&format...

Tartalom átvétel