felvonulás

Március 8 / The 8th of March

ror Rhythms of Resistance Budapest Sze, 2016-03-09 18:08

Yesterday the demo dedicated to the women's rights and position of women in society took place in Budapest. There were around 70+ people, several empowering speeches and great mood created by RoR and a lot of shouting!
Among others the people shouted slogans (both in English and Hungarian), such as:
- Feminista forradalom / feminist revolution

Women’s Day is Every Day!

ror Rhythms of Resistance Budapest Hét, 2015-03-09 17:43

On March 8, the International day of Women’s Right, Rhythms of Resistance organized a march for women’s rights, gender equality, feminism and against everyday discrimination and violence against women. Altogether there were around 100 participants (the number fluctuated depending on the point of the demonstration).

Women's Day is Everyday! Legyen minden nap nőnap!

ror Rhythms of Resistance Budapest Sze, 2015-03-04 13:18
2015-03-08 14:00

Március 8. a nők jogaiért való küzdelem nemzetközi napja.
Ezen a napon közös felvonulással hívjuk fel a figyelmet arra, hogy nem elég csupán az év egyetlen napján tisztelni a nőket.
A nőkkel szembeni diszkrimináció ellen minden egyes nap tennünk kell.

Felvonulunk és dobolunk
A nemi egyenlőségért
A nők iránti tiszteletért
A feminizmusért

A szexizmus ellen

Counter Terror with Justice

szilardevi Csü, 2009-01-08 11:04

Az Amerikai Egyesült Államok a terrorizmus elleni harc jegyében titkos fogolytáborokat üzemeltet a világ számos országában, ahová titkos járatokkal a törvényt megkerülve szállít és tart fogva embereket, akiknek az ügye nincs kivizsgálva. A fogolytáborok közül csak az egyik a Kuba területén lévõ Guantanamo, és 2009. január 11-én lesz 7. éve annak, hogy az elsõ foglyokat odaszállították.

A megválasztott elnök Barack Obama Guantanamo bezárását ígéri -- ám ez nem elég, felelősségre kell vonni azokat, akik megszegték a nemzetközi jogi normákat és az emberi jogokat!

Mi részletes követeléseket dolgoztunk ki számára, amelyeket vasárnap reggel adjuk át a nagykövet asszonynak az Amerikai nagykövetség előtt, ahol Simon Kornél színművész fog felolvasni Guantanamo-i foglyok verseit.

Ha nem értetek egyet a titkos fogva tartási programmal, csatlakozzatok és vegyetek részt a vasárnapi akcióban!

Tartalom átvétel