energiaválság

Jeff Rubin: Nem lesz elég áram a kínai gyárak számára?

fidusz Csillagfény-expressz Sze, 2011-05-25 19:03

Miért költözik át a jégkrémekhez pálcikát gyártó Global Sticks a kínai Dalianból a kanadai Thunder Baybe (Mennydörgés-öböl)? - teszi fel a kérdést a Globe and Mail honlapján kedden megjelent írásában Jeff Rubin. A válasz szerinte az energiaárak emelkedésében, az erőforrásokhoz és az áramhoz való hozzáférésben keresendő.

A jövő farmja

sistvan Permakultúra Szo, 2011-03-19 17:40
See video

(mod. 2014.02.03 A videó linket cseréltem.)

Tim és Rebecca úgy döntöttek, hogy abbahagyják a természetfilmek forgatását, és helyette átveszik Rebeccáék családi farmjának a kezelését. Előtte még elkészítették az utolsó filmjüket a közelgő energiaválság hatásáról a mezőgazdaságra, és néhány lehetséges válaszról.

Energiaválság Venezuelában, Pakisztánban és Tanzániában

fidusz Csillagfény-expressz Sze, 2011-03-02 12:53

Az Oil Drum sajtószemléjében olvasható hírekből kiderül, hogy napjainkban energiaválság van Venezuelában, Pakisztánban és Tanzániában.
Energy crises in Venezuela, Pakisztan and Tanzania.

Négy rövid hír a Drumbeat hétfői számából. / A few short news from Drumbeat February 28, 2011:

Átalakuló városok

fhajnal Átalakuló városok Sze, 2009-09-23 11:20

nagyvárosi látványtervek - élelmiszer és energia önellátás nagyvárosi toronyházakban és felhőkarcolókban ...

http://hvg.hu/nagyitas/20090922_zold_fenntarthato_epiteszet_felhokarcolo...

Gáz lesz, ha nem lesz gáz?

Jand Sze, 2009-01-07 10:48

Tudom, hogy a cím egy kicsit gáz, elnézést kérek. Folyamatosan érkeznek a hírek az orosz-ukrán gázvitáról, és hogy ez hogyan hathat Európa gázellátására. Hetekről és hónapokról olvashatunk, hogy meddig elegek a tartalékok. Most még az erőművek egy része átállhat olajra, így nem kell lakossági korlátozás, mondják. Mindig-mindig ugyanaz a mese, bármilyen nemzetközi vagy globális probléma esetén, legyen az a fosszilis energiahordozók kimerülése, a klímaváltozás, a környezeti szennyezés, és mindebből adódóan az emberek egyre fokozódó testi és lelki problémái: csak semmi pánik, élhetünk úgy ahogy eddig, tehát kihúzzuk ezzel az életmóddal és társadalmi szerkezettel, amíg csak lehet - illetve erről már nem beszélnek, mert ez a dolgok végét sejtetné. Struccpolitika fent, az "átlagembereket" meg annyira elhalmozzák a mindennapi gondok, hogy félnek ettől az egész kérdéskörtől, így inkább pesszimizmusnak, vagy hülyeségnek nevezik az egészet, mondván, változtatni úgy sem lehet.

Tartalom átvétel