válság

Nem muszáj megzuhanni a válság miatt, inkább vegyünk lendületet egy nagy ugráshoz!

jeeka Zöld Pók Alapítvány régi honlapja Szo, 2012-01-21 16:44
See video

Végre egy okos optimista! Annie Leonard, a Story of Stuff-filmek készítője szerint tök jó, hogy megakadt a gazdasági fejlődés. Végre észrevehetjük, hogy nem kell annyi cuccot birtokolni. Boldogabbak leszünk, ha görcsös pénzkeresés és vásárlás helyett az energiánkat inkább arra fordítjuk, hogy a közösségeinket jól működtessük.

Az unió és az IMF Janus-arca

mediator11 Közért Vas, 2012-01-08 08:50

2008 őszén leállt hazánk finanszírozása, beállt a csőd. Ez előtt évekig a pénzpiac a magyar állam finanszírozásán rekordméretű profitot ért el. A csőd miatt azonban a hazánkban tevékeny nemzetközi pénzügyi közösséget hatalmas kár érhette volna az IMF és az Európai Unió kettős, gigantikus kölcsöne nélkül, amit a kérelmező kormány néhány nap alatt megkapott.

„Átalakulás! Indulás!” Tréning sorozat a közösségeink megerősítése érdekében

tracey Global Projekt Pén, 2012-01-06 17:18
See video
2012-02-21 09:00

2006-ban Nagy-Britanniában, Totnes városában társadalmi kísérletbe kezdtek, amiből rövid idő alatt kinőtt az Átalakuló Városok Mozgalma, mely ma több mint 850 lakóközösséget kapcsol össze világszerte.

Az Átalakuló Városok Mozgalom segítésére létrejött egy tréneri csapat. Első körben a szaporodó brit kezdeményezések számára dolgozták ki a tréninget, de 2011 nyarán tréneri csapatokat hoztak létre több európai országban, így Magyarországon is. A trénerek 2012 tavaszán több közösségnek is tartanak „Átalakulás! Indulás!” címmel kétnapos tréninget.

Gondolatok a pénzügyi- gazdasági-politikai rendszerünkről az ingatlanadó kapcsán 4/4 rész. A király meztelen.

mediator11 Közért Vas, 2011-12-04 18:23

4., rész: Felesleges a 2 szintű / jegybank és kereskedelmi bankok alkotta / bankrendszer.

A 2. szintre, a magántulajdonú kereskedelmi bankoknak a pénzügyi rendszerbe való beékelődésére a kikerülhetetlenségük biztosítása miatt van szükségük.
Ez biztosítja a tulajdonképpeni hatalmat a bankrendszer tulajdonosainak.

A deviza alapú hitelezés egy devizapáros tőzsdei játékot leplez

mediator11 Közért Vas, 2011-11-20 22:33

Amikor a hitelszerződéseket elemezzük, felmerül az a kérdés, hogy miért egy sehol sem szabályozott deviza alapú hitelt ajánlott a bank, és miért nem forint vagy deviza hitelt: a mitikus válasz, hogy azért, mert ez olcsóbb volt. A kötéskor láthatóan igen, de tudjuk, (Makkos Albert részletesen kifejtette) hogy az egyoldalú kamatmódosítási lehetőség miatt, továbbá a törlesztő részletben lévő kamatrész magas aránya miatt ez messze nem igaz.

A világot egyre inkább, már szinte nyíltan a Goldmann Sachs irányítja

mediator11 Közért Sze, 2011-11-16 14:42

"Az egész EU adósságválság nem egyéb, mint a már fent is említett banki államcsíny, melynek célja a hatalmat azoknak a kezébe juttatni, akik a válságot 2008-ban a hitelek hirtelen megvonásával elindították."

Banki hatalomátvétel Európában

2011. november 16. - 08:36

Az összeomlást előidéző pénzügyi terroristák most az EU adósságválság megmentőiként díszelegnek

Az egészséges gazdaság

mediator11 Közért Sze, 2011-11-09 21:49

(Németh István)

1. A jelenleg uralkodó gazdaságszerveződés tarthatatlansága

Az egyén, a háztartás, a lakóközösség, a település, a járás, a megye, az állam, az államközösségek, minden emberi közösség, az egész emberiség, az egész élő világ szinte minden szempontból válságban van: belátható időn belül a fizikai fennmaradás is egyre inkább veszélybe kerül, nem beszélve az emberhez méltó élet esélyének egyre kisebb körre szűküléséről. Ennek alapvető oka egy kontroll nélküli gazdasági szerveződés, mint egy rákos folyamat mindenre kiterjedő gátlástalan érvényesülése. A földkerekség immunreakciója ezzel szemben a nullához közeli.

Világkormány - az országok eladósításán keresztül

mediator11 Közért Sze, 2011-11-02 15:38

A világ adósságának növekedése percről - percre... látni lehet, mely országok hogyan vannak "eladósodva" a magánbankoknak..

és nem Görögország a csúcstartó..szinte bármely ország lehetne, csak most Görögországot fosztják ki, gyarmatosítják..

Global Debt Clock

Filmajánló. Filmek, amiket a TV-ben és a moziban nem fogsz látni..

mediator11 Közért Vas, 2011-09-04 10:13

A Magyar Kincstár és Magyar Nemzeti Bank nem nyomtat magyar pénzt. E helyett kamatra kölcsönöz a magántulajdonban lévő nemzetközi bankoktól (lásd IMF), amelyek közvetve, de a FED-től kapják a pénzüket. Érted már?

Tartalom átvétel