demo

Vigyázz, köztéren fe-küdj!

zoldtea | zöldtea | Hét, 2011-10-17 19:01

Elvittük az unokahúgom sétálni a Parlament elé és beálltunk mi is abba a tömegbe, ahol a Város Mindenkié! szervezésben bemutatták, milyen életvitelszerűen utcán élni, majd a rendőrök zaklatásának sem engedve, a földön(!) maradni.

VALÓS DEMOKRÁCIÁT MOST! - REAL DEMOKRACY NOW!

kumiko Szo, 2011-06-04 15:58
2011-06-09 18:00

2011. Június 9-én ( csütörtök ) este 6 órától a Szabadság téren rendhagyó, pártpolitikától mentes, majd'24 órás ingyenes rendezvényt szervezünk, ahol kifejezzük szolidaritásunkat a valódi változásokat követelő Spanyol fiatalokkal!

Hesegessük el a ködöt, hogy lássuk a jövőt!

Lesz:

És lám, követnek minket! / Look, they are following us!

ror Rhythms of Resistance Budapest Szo, 2011-05-07 22:45
Dobos tűzoltó / Drumming firefighter

Világosan tetten érhető, hogy tűzoltó barátaink bizony tanulnak tőlünk. Elég csupán a képekre nézni. Kétség kívül, bőven van még mit fejlődniük: pl. sokkal több rózsaszínre lenne szükségük! De talán nem is ez a legfontosabb. Jobban járnának, ha megválogatnák, kikkel cimborálnak. Beteg lelkű büntetésvégrehajtási tisztekkel? Rendőrökkel, akik az erőszak kultúráját terjesztik? Fasiszta milíciákkal, akik elélveznek attól, ha pár felest legurítva, terepmintás gatyában, fekete bakancsban, sűrített levegős puskával a hátukon, egy nyomortelep közepén naphosszat lengethetik a karjukat?

Ne legyen benne a házasság az alkotmányban / We don't want marriage in the constitution

ror Rhythms of Resistance Budapest Csü, 2011-05-05 08:47
forrás: http://voltamott.blog.hu

Had nosztalgiázzunk egy kicsit azokba az időkbe, amikor még a régi alkotmány volt, és azért lehetett tüntetni, hogy ne bántsák a szegény régi alkotmányt. Nem mintha bárkit is érdekelne mi van az alkotmánnyal, köztudott, hogy a végrehajtó hatalom mindig is leszarta hogy vannak benne alapjogok és hasonlók. Most meg már nincsenek. De épp a mai napon, személyesen egy bírótól hallottam, hogy vannak olyan alapjogok, amelyek nincsenek az alkotmányban, de azért érvényesek.

A kuka mindnekié, a törvény a gazdagoké! / The trash is for all, the law is for the rich!

ror Rhythms of Resistance Budapest Pén, 2011-03-11 18:06
Kukázós demonstráció (2011. március 10.)

### [english below] ###

Szerintem a tegnapi demó az egyik legjobb volt az elmúlt fél évben, kb. olyan mint az üres lakások menete. Kicsit későn érkeztünk, az elején pár percet doboltunk. Kb. 100 fő lehetett ott, a facebookon is több mint százan jelölték meg ezt az eseményt.

Rövid beszédek után kb. 20 ember elkezdett kukázni. A kerületőrség megkérte a rendőröket, hogy állítsák elő a szabálysértőket.

Demo for Press Freedom vol.2

ror Rhythms of Resistance Budapest Hét, 2011-01-31 01:50

As we were inspired by the demo on 14 January, we though it would be a great idea to go to the media law protest volume 2 on January 27, but after all it turned out to be not the best idea, as the demo turned out too be too populistic and mainstream, as well as too long, so that we had almost no space for drumming.

RoR Played at a Demo for the Free Press in Hungary

ror Rhythms of Resistance Budapest Vas, 2011-01-30 14:24
See video

On 14 January a 10.000 demonstration for press freedom and against the new media law took place in Budapest. RoR-Budapest decided to play at the demo to support the idea of free and independant press, as well as freedom of speech in Hungary that are threatened by the new law.

Elszállnak ... vagy fennakadnak a szociális hálón?

fhajnal Legyél újságíró Szo, 2010-05-08 11:53

"Vojtonovszki Bálint, a Város Mindenkié mozgalom képviselője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az elmúlt három hónapban két Ferencvárosban élő család is felvette velük a kapcsolatot, mert elképzelhető, hogy kilakoltatják őket."

Bent képgaléria a tüntetésről!

Bologna Burns in Budapest

Mojito Ked, 2010-03-09 01:12

Morze Infoshop is pleased to invite you to a workshop on Bologna process on the 9th of March at Central European University. It has been ten years since the Bologna education process was introduced into the European universities and it is still controversial. On March 11 and 12 2010 the education ministers of 46 European countries will celebrate the 10 year anniversary of the Bologna process in Budapest and Vienna accordingly. Considering the current situation and the ongoing protests in many European Universities this celebration is a mockery for all of us. We believe that there is nothing to celebrate.

Solidarity Demonstration

Mojito Csü, 2009-11-12 15:38

Time: 10 a.m., 17 November
Place: Austrian embassy, 6th district, Benczúr utca 16 (close to Andrassy)
Scope: the d.e.m.o.n.s.t.r.a.t.i.o.n. is mainly dedicated to the following:

Tartalom átvétel