műteremház

Kígyó és múzsa

Táncoló Vihar Műteremház Vas, 2010-07-18 06:56

A kígyó érezheti magát hasonlóan vedléskor.
A régi bőr elöregedett, fényét vesztette, felhasadt, kezd leválni, de még azért az jelenti a védelmet, az határozza meg a látványt. Az új még gyenge, sérülékeny, de ragyogó mintázata itt-ott már kicsillan a régi alól.

A Művészkert elveszítette régi gazdáját, és bár annak jellegzetességei még meghatározóak, lassan az új is elősejlik.

Tavaszmező: bál, de nem csak buli

fhajnal Tavaszmező 6 Hét, 2009-05-25 11:50

Czene Gábor
Népszabadság
2009. május 23.

"Sétálóutcát és kulturális központot álmodnak a Józsefváros szívébe
Elég nagy az apátia, sokan arra rendezkedtek be, hogy elköltöznek, amint csak tudnak. Az emberek nem foglalkoznak azzal, hogyan tehetnék jobbá a lakóhelyüket, egyetlen céljuk van: túlélni - jellemzi a budapesti, VIII. kerületi Tavaszmező utca környékén uralkodó állapotokat Bálint Mónika, a ZöFi, azaz a Zöld Fiatalok Egyesület képviselője. A Józsefvárosnak ez a része most mégsem a beletörődésről szól. Különféle civil szerveződések találtak egymásra: elhatározták, hogy otthonos világot, pezsgő kulturális életet teremtenek.

Tavaszmező-Művészkert Pártolói kör - csatlakozz!!!

fhajnal Szindikátus - Összefogás a Városért Vas, 2009-02-08 21:47

Érdekel egy mintaprojektnek induló civil kezdeményezés sorsa? Szeretnéd követni a fejleményeket? Csatlakozz a Pártolói Körhöz az alábbi honlapon:

Tavaszmező - Művészkert: a VIII. ker. önkormányzati közmeghallgatás képei, 2008. november 26.

fhajnal Tavaszmező 6 Szo, 2008-12-13 22:50

Hamupipőke és egerei - a VIII. kerületi közmeghallgatás képei...
a mese a Tavaszmező 6 csoport blogjában olvasható, Táncoló vihar tollából ...
Nyári Pál fotói

Bohémtanya a Józsefvárosban

fhajnal Szindikátus - Összefogás a Városért Hét, 2008-11-17 00:52

"Nem túl romantikus hely: nyócker. Józsefváros. Van itt egy ház, amelynek máig híre van. Egy századon át bohémek ültek benne: költők,sárgyúrók, piktorok, komédiások. Komoly vacsorák, kártyapartik dúltak, s híres művek fogantak itt a Mexikói Opera terveitől Ferenczy-szobrokig, Berda-, Pilinszky-költeményekig. Ez a múlt. Ma már csupán nyomokban.

Megmondom, mit szeretnék

Táncoló Vihar Tavaszmező 6 Hét, 2008-11-10 23:51

A helyzet az, hogy miközben a közvélemény azt hiszi, a romák közül a zenészeknek igazán nincs gondjuk, mert pénz és elismerés bőven jut nekik, gyakorlatilag a szakma kihalással fenyeget, és már egyáltalán nem beszélhetünk büszkén cigányzenészeinkről hungarikumként.

Rokon asztala

Táncoló Vihar Műteremház Hét, 2008-11-03 19:56

Vannak bútorok, melyek nem helyezhetők át: egy bizonyos térbe, adott feladatra tervezték és alkották őket, s máshol nem működnek jól. Martsa Alajos fotóművész, könyvtárigazgató és Esztergom első díszpolgára hagyatékából maradt ránk nevezetes asztala, mely nemcsak étkezőként, hanem olykor hálófelületként is szolgált vendégei számára.

Puculica

Táncoló Vihar Műteremház Hét, 2008-10-13 18:35

A Dráva mentén fekvő 7 magyar falu -Potony, Tótújfalu, Lakócsa, Felsőszentmárton, Keresztúr, Révfalu és Sztára-, hajdani népviselete eltért minden közeli népcsoportétól. Asszonyaik különleges kontytartó dísze volt a „puculica” . A Műteremház gyűjteményében található darabok több korosztály jellemző mintázatát képviselik.

Az alkotó vizelet

Táncoló Vihar Műteremház Vas, 2008-10-12 19:51

Az amerikai absztrakt expresszionizmus akciófestészeti ágának neves képviselője, Jackson Pollock nem átallotta híres-hírhedt „dripping”, -azaz csorgatásos- módszerrel alkotott képeihez olykor a festék mellett saját folyékony állományát is felhasználni. Ám a vizelet nemcsak az efféle extrém és polgárpukkasztó hatások alkalmával "jön jól".

Tollas Kötél gombjai

Táncoló Vihar Műteremház Vas, 2008-10-12 17:25

Tollas Kötél, vagy „Akinek Két Neve Van” egy Váci utcai hote-coteur szalonban dolgozik.
Nyaranta a móri Képzőművészeti Szabadiskola kerámiatáborában készíti különleges kerámiagombjait, díszeit, melyeket a szalon felhasznál az egyedi készítésű ruhákon is.

Tartalom átvétel