Erzsébetváros

Tűzfalak

dm Óvás Egyesület Sze, 2010-05-05 22:00
Ocztos Pisti kiírt egy pályázatot. Önmaga egyedül, a kerület egyetértése és támogatása- és díjazás nélkül, mégis kb 150 terv (jelentős részt nemzetközi) született belőle. Rehabilitálja az erzsébetvárosi tűzfalakat, művészi és hangulatjavító tartalommal töltik meg a pályázatra küldött művek a kihasználatlan felületeket úgy, hogy azok egy városrész ikonjai lehetnek, lehetnének.

Alkotmánybírósághoz fordultunk amiatt, ami a belvárosban történik

bil Nagydiófa utcaiak köre Sze, 2010-01-20 15:46

Az Óvás! Egyesület, a Szindikátus Egyesület - Nagydiófa utca, és a Védegylet közös sajtótájékoztatót tart: bár Hunvald György előzetes letartóztatásban van, továbbra is nagy ütemben bontják a belvárost.

Botrányösszesítő közmeghallgatás Erzsébetvárosban

jeeka Barát utca Pén, 2009-11-13 12:51

Saját fejére borítja a bilit Erzsébetváros önkormányzata. November 24-ére meghirdettek egy közmeghallgatást, amin megtárgyalhatnánk olyan ügyeket, mint a Bakóparké, vagy - figyelem, újdonság: a csődbe ment és így elzálogosított Garay piacé. Gyertek el november 24-én, és balhézzatok velünk!

Gyurinet

jeeka Ugatunk Pén, 2009-08-28 12:55

Annyit szidtuk már itt szegény Hunvald Györgyöt, hát most álljon itt valami a dicséretére.

Tegnap este megszűnt létezni a céges internetünk... hosszú história, nem is túl szép, végképp nem logikus, de végre nem is fontos. Lényeg, hogy nincs többé. Pénteken hogy lehet internetet szerezni? Mire bekötik, megőszülünk.

A Barát utcai bál szervezésében vagyunk nyakig. Nem lehet ilyenkor net nélkül létezni... Hol van itt vifi?

Ombudsman: nem kaphat szabad kezet a kerület a zsidónegyedben

fhajnal Nagymező utca Hét, 2009-07-20 20:39

hvg online, 2009. július 20.

"Belső-Erzsébetváros településrendezésekor a VII. kerületi önkormányzatnak figyelembe kell vennie az állam nemzetközi kötelezettségvállalásait, ezért nem kaphat szabad kezet a területet érintő változások elfogadása és a hatósági eljárások során – állapította meg a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

Diákok kérdőívet készítettek az erzsébetvárosi lakóknak

bil Feminizmus Sze, 2009-05-13 15:16

Erzsébetvárosban laksz, vagy van ilyen ismerősöd? A Corvinus Egyetem diákjai kérdőívet készítettek, amelyben az erzsébetvárosiak véleményét vizsgálják a kerületben zajló konfliktusokról. Online is kitölthető. Az eredményeket nyílt fórumon ismertetik, ahová az önkormányzat képviselőjét is várják.

Egy kérdést tettem fel a szomszédaimnak körlevélben

bil Ked, 2009-02-17 18:38

Nagyá, akinek a blogbejegyzése itt van alattam, pár nappal ezelőtt körlevélben fordult a Barát utca és környéke lakóihoz, a levlistánkon, amin kb ötven ember van. Az erzsébetvárosi korrupcióról írt, amit most épp leleplez az ügyészség. És felvetette, hogy ünnepeljünk. De nem válaszolt rá szinte senki. Ez a csend fontos üzenet. Ezért kérdést küldtem szét a listára. Ezt láthatjátok alább.

Hunvaldiánusok a mennybe mennek?

nagyá Barát utca Ked, 2009-02-17 14:20

Hunvald György egy jelenség, közel sem egyedi - a hunvaldgyörgyökkel Dunát lehet rekeszteni, jut belőlük balra, jobb egyaránt. Az, hogy most a mi Hunvald Györgyünket lekapcsolták nem több a hunvaldiánus rendszer átmeneti hibájánál. Hunvald György pótolható janicsár, a sok hunvaldgyörgy közül bizonyára megvan már a kiválasztott a helyére.

Hunvaldot letartóztatták

jeeka Ugatunk Ked, 2009-02-10 23:05

Tegnap letartóztatták Hunvald Györgyöt, a VII. kerület hírhedt polgármesterét, akire már évek óta ugatunk itt az LMV-n. Már azt éreztem, hiába: ketrecben tartott kutyák vagyunk, szolgálunk, de minket nem szolgálnak, hát hiába ugatjuk, legfeljebb a lárma zavarja őt, de az ügymenetet nem gátoljuk. Most sem bírok hinni benne, hogy történik valami érdemi.

This stuff in english is here: Mayor under arrest - a moment of faith.

Mottó:
Ivan Svitak kiadta a jelszót: fejjel a falnak.

Tartalom átvétel