olaj csucs

A közösség ereje: hogyan élte túl Kuba az olajhiányt?

tracey Global Projekt Csü, 2010-05-20 20:34
See video

Ki mit tud Kubáról? Diktatúra, sok menekülő, elégedetlen és kilátástalan ember...? Igen, lehet hogy az a kubai válóság, de van egy kevésbé látható sztori is, ami számunkra tanulságos lehet...

Amikor Közép-Európában már több országban folyamatban volt a 'rendszerváltás', Kuba egy másfajta problémával nézett szembe: a Szovjetunió nem tudta folytatni az "energiasegélyt" és 'elzárták az olajcsapot'. Azóta a kubai népnek sikerült átmennie egy nagyon fontos 'átalakuláson’, és olyan mezőgazdaságot létrehoznia, ami nem függ a fosszilis energiaforrásoktól.

Közösség ereje: új film megjelent!

tracey Global Projekt Ked, 2010-05-11 18:01

"Amikor Közép-Európában már több országban folyamatban volt a 'rendszerváltás', Kuba egy másfajta problémával nézett szembe: a Szovjetúnió nem tudta folytatni az "energiasegélyt" és 'elzárták az olajcsapot'. Azóta a kubai népnek sikerült átmennie egy nagyon fontos 'átalakuláson’, és olyan mezőgazdaságot létrehoznia, ami nem függ a fosszilis energiaforrásoktól.

filmek

Névtelen Átalakuló városok Hét, 2008-09-08 10:02

Film Clips

Click on the title to view the trailer for each film. Are there any you would be interested in viewing in full? Contact us to let us know!

Peak Oil: Imposed by Nature 2005 30 mins

End of Suburbia: Oil Depletion & The Collapse of the American Dream 2004 78 mins Select 'Preview'

Power of Community - how Cuba survived Peak Oil 2006 53 mins

Tartalom átvétel