kert

Outside Budapest

Mojito kozossegi_kert Sze, 2012-04-04 02:15

By some wonder we got a piece of land that we can use for gardening in Biatorbagy. It is quite big piece of land with no fence around it, a small house and a cellar. There are a couple of trees there and some flowers. There are also some neighbours around. We already got to know the ones who are the closest, they have their garden, a cat and 4 dogs. The latter ones were extremely interested in us, but even more in the food we had, so we shared peanuts with them, and cabbage and carrots they took themselves when nobody was watching. Nice vegetarian dogs...

A szőlőszem paradicsom virágzik + az új kedvencem: a lenvirág

gabo Hunyadi tér Ked, 2010-06-29 08:40

Nagy kedvencem lett a len növény: Vera, ez a nagyon belevaló Hunyadi téri árus/kertész adott valami kis pozsgás növényt nemrég, még a monszun előtt, és mondta, hogy a cserépbe löttyintette a pohár alján megmaradt beáztatott lenmagot. Az szépen kikelt, gyorsan nőtt az esős időben és nagyon kedves növény lett belőle: selymesen simogató szára van és gyönyörű szirmai.

Ablakpárkánykertészet az Iparművészeti Múzeumban

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Pén, 2009-10-16 00:39

Reklámreklám! Anyareklám!
Reggel tíztől este hatig a város zöldítéséről, az ablakpárkánykertészetről megy a szó az Iparművészeti Múzeumban. Az én anyám, aki kertészmérnök, mesélős workshopot tart arról, hogyan lehet a belvárosi házakat, belső udvarokat, ganogkat, ablakpárkányokat szebbé, zöldebbé tenni.

kertemben szedtem...

tracey Csü, 2009-09-17 13:37

Meguntam a sok excel táblázat szerkeztését, felvettem a cipőmet, kirohantam a kertbe, összetapostam - véletlenul - sok csigát, átáztam az esőben, és szedtem céklát, parit, bazsalikomot, tököt, paprikát, padlizsánt, és szőlőt :)
Most csak főzni kell....

"Apa húst süt nekünk" (egy,a MaNcs-tól csórt cikk,a filmművészet egyik speciális ágáról,a propagandafilmről)

DnB Vas, 2009-09-13 09:58

"Szokatlan, hogy lapunk elején rögtön egy műelemzésbe szaladjon bele a kedves olvasó, de nem bírjuk megállni, ráadásul amiről beszélünk - az orbanviktor.hu honlapon fellelhető Nyárutó az Orbán családnál c. filmetűd -, legalább annyira politikai, mint művészi tett, bár evvel aligha állítottunk egetrengetőt, hisz a jó művészet mindig politika is. Valahol!

A Műteremházról röviden

Táncoló Vihar Tavaszmező 6 Sze, 2008-09-24 19:40

A ház Seenger Béla építész tervei alapján készült a 19. század végén, a velencei palotákat idéző romantikus homlokzattal. Az egész háztömböt átszelő udvar egykor a József utcától a Tavaszmező utca 6-ig tartott. A kerti ösvény helyén vasúti sínpár feküdt,a kövek szállítása ezeken történt.

Mit tegyünk a levágott faágakkal?

fidusz Permakultúra Sze, 2008-07-09 07:38

Baji Béla írása arról, hogy talán nem feltétlenül az elégetés a legjobb módszer. Eredetileg az Élőfalu Hálózat Hírlevél 70. számában jelent meg.

Tartalom átvétel