autómentes

A bogotai csoda

aron Szindikátus - Összefogás a Városért Hét, 2008-12-15 23:47

Hihetetlen történet a 7 milliós Bogotából, ahol a városfejlesztést sikerült az autókkal szemben végrehajtani, az emberek érdekében.
egy hely, ahol az autóutat nem aszfaltozták le, mert arra már nem jutott pénz, minden másra igen...közlekedés, városfejlesztés, rehabilitáció, egy elvre szervezve: nem az autó az első.

Miért nem mentem nyáron Alaszkába?

Török Róbert Jutro Csü, 2008-08-28 13:31

Azért, mert nem volt rá pénzem. Ehelyett tettem inkább két kört Európában autóstoppal, napi 4-5 euróból gazdálkodva. A déli kanyart Körmendi Anitával csináltuk; Belgiumból indultunk Franciaországba, onnét Monaco-ba és Olaszországba mentünk, és Szlovénián keresztül jöttünk haza. Az északi út során Hollandiát és Észak-Lengyelországot látogattam meg, majd Szlovákiában húztam le a redőnyt, mert közben vége lett a nyárnak. Ennek a második útnak a történéseit venném most számba, mindenféle erkölcsi mondanivaló nélkül.

Vízió a lezárt rakpartokról

aron Hét, 2008-06-09 13:02

Már nem az első hétvége volt idén, amikor futóversenyt rendeztek a rakpartokon. Előtte, közben és utána emberek sétáltak, bicikliztek, sportoltak, napoztak, gyerekek játszottak ott. Igen, Budapesten, a Duna partján, amit a város egyik "gyöngyszemének" meg "különleges adottságának" szoktak nevezni.

Tartalom átvétel