olajcsúcs

Az olajválságban reménykedem

bil Azt érzem Szo, 2010-08-07 13:27

Fidusztól hallottam egy hirt, ami bearanyozta a nászútunkat. Egy komoly amerikai gazdasági szaklap arról irt, hogy a szaúdi király nyiltan beszél az olajkészlet fogyásáról. Szép új világot hozhat ez, sőt, túl szépet ahhoz, hogy hinni lehessen benne.

Energia és gazdaság

Jand Sze, 2009-01-14 12:15

Az előző bejegyzésemben arra adtam becslést, hogy szerintem mikor következik be, hogy "az autók túlnyomó többsége használhatatlan fémdobozzá változik az üzemanyag hiánya miatt". Legfeljebb 10 évet tippeltem. Most kicsit részletesebben kifejtem, mire is alapozom ezt.

Az Olajcsúcsról

tracey Átalakuló városok Pén, 2008-08-08 16:39

Talán még nem hallotál a médiában az Olajcsúcsról. Ne ringasd magad emiatt hamis nyugalomba. Volt idő, amikor a Klímaváltozásról sem hallottunk semmit.

Drága a benzin, vágjunk adót?

isti Ked, 2008-06-10 09:40

Az elmúlt hónapokban öles léptekkel emelkedett a benzin és gázolaj ára, amelynek hatására a fuvarozók és úrvezetők egységbe tömörülve az üzemanyagok adótartalmának mérséklésére szólítják fel a kormányt. Nemcsak itthon, egész Európában. Én azt mondom, ne csökkentsük le az adókat.

Zsiday Viktor cikke az indexen

Még egyszer az Olajcsúcsról

isti Átalakuló városok Pén, 2008-06-06 11:11

Vissza az Olajcsúcshoz

Az Olajcsúcs nem arról szól, hogy hamarosan kifogyunk az olajból. De ahhoz közel vagyunk, hogy kifogyjunk a könnyen elérhető, olcsó olajból. Nagyon közel. Ez azt jelenti, hogy eljön az energiacsökkenés korszaka – egy hosszú időszak, amelyben évről évre egyre kevesebb olajunk van arra, hogy üemanyaggal lássuk el iparosított életmódunkat.

Tartalom átvétel