lobbi

Mentsük meg a vetőmagjainkat! - nyílt levél Andor Lászlónak

fidusz Élelmiszer-önrendelkezés Sze, 2013-05-01 01:56

Veszélyben a vetőmagjaink, tájfajtáink. Az EU készülő vetőmagos jogszabálya akadályozná a tájfajta vetőmagok felhasználását, cseréjét.
A május 6-i bizottsági döntés előtt ezért hazai civil szervezetek levelet írtak az Európai Bizottság magyar tagjának, Andor László biztosnak kérve, hogy jelenlegi formájában ne támogassa ezt a mezőgazdasági sokféleséget csökkentő, az óriáscégek érdekeit szolgáló javaslatot.Írj Te is a magyar biztosnak, hogy segítsen megmenteni tájfajta vetőmagjainkat!

A "Legrosszabb Uniós Lobbizók" Díj - szavazz Te is!

fidusz Gaia Sajtószemle Pén, 2010-11-12 21:04

Föld Barátai Európa több civil szervezettel közösen elindította a "Legrosszabb Uniós Lobbizók" Díj 2010 (Worst EU Lobbying Awards) szavazását, felfedve azon cégeket, amelyek az éghajlatváltozás elleni hatékony fellépést és a pénzügyi szabályozást a leginkább kísérelték aláásni 2010-ben. A lakosság on-line szavazhat a www.worstlobby.eu oldalon a “nyertesekre” 2 kategóriában – éghajlat és pénzügy témában. A szavazás 2010 november 25-éig tart. Nézd meg a mellékelt videót, és szavazz Te is!

Két tanulmány: szabad szoftverek és a Campus-szerződés

fidusz Szabad szoftver lobbi Pén, 2009-03-13 15:07

Pár napja ajánlott egyik ismerősöm két tanulmányt. Az egyik a Campus szerződés alapvető közgazdasági vonatkozásairól és következményeiről szól, a másik pedig egy szakdolgozat: "A szoftverberuházások értékelése, különös tekintettel a szabad és nem szabad szoftverekre" címmel.

Minden német követség nyílt forráskódú szoftvereket használ

fidusz Szabad szoftver lobbi Sze, 2009-01-21 15:24

Újabb hírek a németek szabad szoftverre váltásáról. A magyar kormány is követhetné a németek példáját!

Válaszolt a MEH egy szabad szoftveres levélre

fidusz Ubuntu csoport Pén, 2008-07-25 06:29

Az ubuntu.hu egyik felhasználója néhány hete levelet írt a miniszterelnöknek, hogy vajh' miért nem használnak szabad szoftvereket a kormányzatban. Pár héten belül választ is kapott, amelyről be is számolt nekünk.

Így lobbiznak a bringások

fidusz Szabad szoftver lobbi Pén, 2008-06-20 16:11

A Critical Mass honlapján olvashatunk arról, hogy hogyan csinálják ők a lobbizást: Két találkozó - lobbi a Fidesznél és a kerékpárgyártóknál. Valahogy így kellene majd nekünk is.

Az EU versenyügyi főbiztosa a nyílt szabványok mellett tört pálcát

fidusz Szabad szoftver lobbi Pén, 2008-06-13 06:03

Neelie Kroes, az Európai Bizottság versenyügyi főbiztosa egy tegnapi beszédében a nyílt szabványokra épülő szoftverek előnyeire igyekezett felhívni a kormányzati szervek és vállalkozások figyelmét - írja a HWSW.

Szabad szoftveres rendezvények az eseménynaptárban

fidusz Ubuntu csoport Sze, 2008-06-11 05:44

Mostantól a van egy hely, ahol megtalálhatóak lesznek a közeljövő szabad szoftveres rendezvényei: LMV eseménynaptár.

Szabad szoftver lobbi: akkor csapjunk is bele!

fidusz Szabad szoftver lobbi Ked, 2008-06-03 00:51

Lehet Más a Szoftvervilág! Tegyünk érte együtt. Kezdjük is el!

A tegnapi, ubuntu.hu-ra feltett blogbejegyzés után beszéltem pár emberrel irc-n, és úgy tűnik, leszünk legalább négyen, akikkel el tudjuk majd kezdeni ezt a munkát, de azt hiszem, talán ennél is többen.

Valahol itt alapozhatunk meg egy leendő szabad szoftver lobbizáshoz

fidusz Szabad szoftver lobbi Ked, 2008-06-03 00:28

Eredetileg úgy terveztem, hogy saját magam számára jegyzetelek. Mivel az lmv.hu éppen nem volt elérhető, ezért az ubuntu.hu-ra tettem fel ezt a blogbejegyzést. Időközben néhány helyről pozitív visszajelzést kaptam, így, amikor ezt ide felteszem, már ezek alapján létre is hoztam itt egy csoportot. Mondhatjuk azt is, hogy innen kezdhetjük a munkát... (folyt. köv.)

Tartalom átvétel