energiatakarékosság

Az energiatudatosság körülvesz - pályázz Te is!

alexa Sze, 2012-01-11 14:49
See video

Neked mi jut eszedbe az energiatakarékosságról? Mutasd meg plakáton, videón, képregényben vagy zeneszámban és pályázz a Magyar Természetvédők Szövetségénél 2012. január 20-ig! A fődíj egy 100 ezer Ft-os elektronikai utalvány.
Info és feltételek: felhívás

Ökoháztartás vagy Mad Max? Tanfolyam indul az Ökosznál!

jeeka Zöld Pók Alapítvány régi honlapja Ked, 2011-11-01 13:58

Nem elég arra várni, hogy a parlamentben elfogadjanak egy új energia-stratégiát. Apró, sokszor ingyenes dolgokkal tenni kell azért, hogy az egyes háztartások ne pazarolják a hőt, a villanyt... Különben tényleg csak az marad, ami a Mad Maxben volt: harc azért a cseppnyi benzinért, sivatagban, elkeseredetten.

Erről szól ez a film, és erről szól az Ökoszolgálat induló Ökoháztartás-tanfolyama.

Mai gyors: a gáz ára, energiatakarékosság, passzív házak, szabad szoftverek

fidusz Csillagfény-expressz Vas, 2009-01-11 08:20

A gáz árának négyötöde a szállítási költség? Egy fokkal kevesebb - egymillió köbméter gáz. Hírösszefoglaló a gázválságról. Fél watt fogyasztású processzorral ellátott netbook Ubuntuval. Vietnam széles körben vezeti be a nyílt forrást

* * *

Gázhiány: esély a megoldásra, uniós megfigyelők a csöveknél

Klímaébresztő!

parlagfűző Global Projekt Sze, 2007-12-05 22:34

A Klímaébresztő! kampány lehetőséget ad arra, hogy mindenki feltegyen magának néhány alapvető kérdést: mi közöm nekem a klímaváltozáshoz? Mit jelent klíma-tudatosan élni, közlekedni, vásárolni, szórakozni, döntést hozni, várost tervezni, vidéket fejleszteni?
A filmek kiválasztásával szívesen segítünk, hogy programjához megtalálja a megfelelő filmet. A film utáni előadással, illetve foglalkozással számos tapasztalatot szereztünk, erről szívesen ötletelünk vagy el is jövünk programot tartani. Fontosnak tartjuk, hogy a film után arra inspiráljuk egymást, hogy a változások alkotó részei legyünk, mintsem elszenvedői, és erre a célra már kitaláltunk több korcsoportnak megfelelő játékot, interaktív programot és kiadványokat.
Keressen fel bennünket!
tracey@vedegylet.hu / iroda@vedegylet.hu

Ne fűtsd az utcát!

Bob Csü, 2007-10-11 12:33

KÉRLEK SEGÍTSETEK TERJESZTENI AZ ALÁBBI 5 SORT - ÉS ÍRJATOK TI IS!

Több lakossági támogatást energiahatékonyságra, szigetelésre! Ne fűtsük az utcát! Klímavédelmet ablakcserével, jobb szigeteléssel!
Írj most a felelős miniszternek! Küldd tovább, mozgósíts, blogodra, üzenőfalakra rakd ki kérlek!

Energiahatékonyságot otthonainkba!

Visszatér a szélenergia hasznosítása a hajózásba

Corvus Sze, 2007-07-11 06:40

A hamburgi Skysails cég találmánya egy speciális vontatósárkány, ami segít a gyorsabb, és hatékonyabb haladásban. Az ötletet a kitesurf adta. Aki ismeri ezt a sportot tudja, hogy a szél mekkora erővel képes hatni egy aránylag kis sárkány felületén.

Tartalom átvétel