szabad kultúra

Stallman a hollywoody filmiparról illetve a génpiszkálásról

fidusz Génpiszka Hét, 2010-08-02 17:11

A reddit.com olvasóinak kérdésére válaszolt Richard M. Stalmannek (RMS), a szabad szoftverek atyja, az Free Software Foundation alapítója. Stallman többek között leírja a hollywoodi filmiparral ill. a génpiszkált szervezetekkel kapcsolatos véleményét is.

Copyright 300 kiállítás szerveződik

fidusz Ubuntu csoport Pén, 2010-02-19 06:14

Az első modern szerzői jog törvény hatályba lépésének a 300. évfordulója alkalmából készül egy kiállítás az Open Society Archives-nál (OSA), Jerzy Celichowski szervezésében.

Ubuntu, közösség, szabad zenék

fidusz Ubuntu csoport Ked, 2008-10-28 14:29

Megjelent Jono Bacon, Ubuntu közösségért felelős vezető debütáló albuma, a Denied By Reign, amely Creative Commons licenc alatt szabadon letölthető. További szabad zenék gyűjtőhelye a Jamendo.com. Herding Cats - Jono előadása a közösségekről.

Hamarosan megalakul a Creative Commons Magyarország Egyesület

fidusz Ubuntu csoport Szo, 2008-09-20 18:18

A http://creativecommons.hu után hamarosan itthon is megalakul a Creative Commons Magyaroszág Egyesület. Az Egyesületet Magyarország Creative Commons alatti művészei, alkotói, a magyarországi iroda alapítói, hazai üzleti felhasználók és támogatók hozzák létre.

A hivatalos alakulás előtti megbeszélés időpontja és helyszíne:

Coelho fájlcserélőn is terjeszti a könyveit

fidusz Portálcsoport Ked, 2008-01-29 13:53

Nemrégiben linuxos ismerőseim segítségével feltettük egy fájlcserélő hálózatra a Zsigerbeszéd című videót. Ennek kapcsán felmerült, hogy a Global Projekt filmjeit is jó lenne terjeszteni fájlcserélőn is. A HVG.hu most arról számol be, hogy már Paulo Coelho is torrenten terjeszti legújabb könyveit.

Paolo Coelho (forrás: Wikipedia)
Tartalom átvétel