technológia-váltás

A Zeitgeist mozgalom

mediator11 Global Projekt Ked, 2009-09-08 23:33

A Cél

Az eszköz a cél :

FILM: http://www.thezeitgeistmovement.com/joomla/index.php?Itemid=1809

Szándékunk helyreállítani az alapvető szükségleteket és a faj környezettudatosságát azon legfrissebb felfogás támogatásával, hogy kik és mik vagyunk igazán, együtt azzal, hogy a tudomány, a természet és a technológia (nem pedig a vallás, a politika és a pénz) személyes növekedésünk kulcsai, nemcsak mint az egyes embereké, hanem mint a civilizációé, mind szerkezetileg és szellemileg. E tudatosság a központi vetülete, a természet törvényeinek fejlődő és szimbiotikus elemeinek felismerése és ezen fogalmakhoz való igazodás, mint a személyes és társadalmi szokásaink alapja, amely a földi életet egy olyan rendszerré tudja és fogja virágoztatni, ami pozitív módon folyamatosan nő, ahol a negatív szociális következmények, mint például a társadalmi rétegződés, háború, a elfogultság, elitizmus és a bűnözői tevékenység folyamatosan csökkennek, és végül idealisztikusan eltűnnek az emberi viselkedés spektrumából.

Kamionstop – A sínek tovább bírják

isti Ked, 2006-05-23 15:14

[img_assist|nid=80|title=Kamionról vasútra!|desc=|link=node|align=right|width=190|height=143]Rohamosan növekszik a kamionforgalom, aminek egyre súlyosabb kárait tapasztalhatjuk:
Egy 30–40 tonnás kamion annyi kárt okoz az úttestben, mint több százezer személyautó.
A kamionok által tönkretett utak miatt évente több száz milliárd forint kár keletkezik a járművekben (főleg a személyautókban).
A kamionok kipufogógáza a legmérgezőbb anyagok közé tartozik.
A kamionok zaja sokszorosan meghaladja azt az értéket, amelyet egy ember egészségkárosodás nélkül tartósan el tud viselni.
Az utóbbi időben az autópályák építéséhez anyagot szállító nehéz tehergépkocsik hosszabb útszakaszokat tesznek tönkre, mint amennyi kilométer autópálya épül.
Minden magyar kamionra évente átlagosan több mint 100 millió forint – főleg rejtett – támogatás jut mindannyiunk pénzéből.
Ugyanakkor egyre több gyakorlati tapasztalat és tudományos kutatás bizonyítja, hogy léteznek olyan megoldások, amelyek nemcsak környezetvédelmi, de gazdasági és közlekedési szempontból is előnyösek. Ezek rövid bemutatását A sínek tovább bírják című kiadványunkban lehet megtalálni.
A helyzet megoldása érdekében Ön is sokat tehet .

Hely: 
Budapest
Időtartam: 
2006-2008
Tartalom átvétel