kaja

Vegan Picnic at József Attila statue Vegán Piknik a József Attila-szobornal

Mojito Közért Szo, 2011-11-19 12:02
2011-11-20 12:00

József Attila is a poet for life. He is a symbol of life. We want that life goes on therefore we invite everyone who wants to life and freedom to a vegan picnic at the József Attila statue next to the Parliament.
There will be FREE VEGAN FOOD and FREESHOP there.
Please, come, invite your friends, bring VEGAN food, tea, and warm clothes you would like to give to the FreeShop so that people in need (e.g., homeless) can take it. Winter is coming and the homeless are banned from sleeping in the streets in the whole country from this Monday on. They need your support.
Life = freedom!!!

Kismamakoszt 2: a magzatvédő vitamin gáz

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Ked, 2011-03-01 14:13

Közszájon forog, hogy a magzatvédő vitaminoktól iszonyúan megnőnek a gyerekek - a megszülhetőnél jóval nagyobbra. Vagy így van, vagy sem, erre a készítményre a földön semmi szükség. Ha anyuka asztronauta és nincsen a környezetében elérhető természetes élelem, úgy bátran támaszkodjon a vegyi komplexumokra. Ellenkező esetben inkább csak egye, amit megkíván. Annál úgysem lesz semmi változatosabb.

+1 tévhit: a saláta salátalevelekből áll

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Csü, 2010-07-01 10:55

Már volt szó a tudatos Túlfogyasztón a fejessalátán túli életről, hát ideje előrukkolnom valamivel, ami a spenótszezon után is működik: ez a tabulé.

A salátagyorstalpaló harmadik része.

Még két tévhit a salátáról

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Sze, 2010-06-30 07:42

A nagy nyári salátaoüsszeia második részében az örök dresszingkérdésről és ostoba faksznizásról szólunk. A Tudatos Túlfogyasztó is pórul jár időnként. Első rész itt.

Ökosaláta pénztelen nyárra

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Ked, 2010-06-29 10:45

Nincs pénz, de már elég nagy a valagam, zöldet kívánok.

Amilyen ártatlannak tűnik, olyan becsapós a saláta intézménye: felháborítóan hízlalótól a derékbarát klímagyilkosig van itt minden. Tévhitek, vegyszerek, kényszerek, helyben nőtt ötletek salátára.

Csak az öko tojás a jó tojás

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Hét, 2010-06-28 15:20
See video

Három-kettő-egy, ketreces, mélyalmos, szabadtartás. A tojásjelölés ismerete alapvető szükséglet, tegyék általános iskolai tananyaggá! Sajnos őstermelői piacokra is befurakodnak ipari tyúktartók, úgyhogy légy résen, keresd a számot!

Hüvelyesek tartsunk össze

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Pén, 2010-06-25 10:06

Holnap vegyetek borsót. A gyerekprogram, a Nyári-bál és a civilek éjszakája mellett holnap PIACNAP is lesz, menjetek ki a legközelebbi termelői piacra és vegyetek borsót. Hüvelyestől.

Napi trauma: borsófőzi tükitojival

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Ked, 2010-06-22 20:29

A nővérem gyerekkori mániája a borsófőzi tükitojival. Nem volt nálunk divat i-zni, erős szélben nőtt gyerekek vagyunk, inkább káromkodtunk, mint nyávogtunk, de ez az egy étel valahogy mégis a lakótelepi infantilizmus szintjére hozta Zöldteát, icsi-picsi-picsogás, Anyaaaaaa, borsófőzii...

A nővérem pont annyira nehéz eset, mint bármelyik nővér. Gyerekkori dolog. Épp, mint a borsófőzelék, tükörtojással. Itt az ideje kezdeni vele valamit.

Szomorú szezonvég: az utolsó spárga

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Sze, 2010-06-16 15:39

A szívem szakad meg, de vége a szezonnak, mit van mit tenni? Úgy tűnik, ez az utolsó spárgaétel idén. Mert mint tudjuk, mindent csak a maga szezonjában illik enni.

Tojásos nokedli: öko

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Hét, 2010-06-14 13:29

Aminek szezonja van, az öko-logikus, azaz környezetbarát. A tojásos nokedlinek két hónapja kellett volna szezonja legyen, de a klímaváltozással az évszakok és a szezonok is módosulnak.

Tartalom átvétel