petició

Petícióminta Mezős Tamásnak - sajto@koh.hu - kérlek küldd el így vagy módosítva

óvás Ked, 2007-09-25 01:03

Kérlek, küldjétek el minél hamarabb így vagy módosítva a sajto@koh.hu-ra. Köszönjük.

Tisztelt Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, Tisztelt Mezős Tamás Úr,

szeretném tiltakozásomat kifejezni mint az ÓVÁS Egyesület célkitűzéseinek támogatója az ellen, hogy a Középső-Erzsébetváros és a Zsidónegyed házainak állományát további bontásokkal tizedelhessék a befektetők. <!--break--> Nagyon kérem Önöket, érjék el, hogy a pusztítás befejeződjön, kérném a műemlékké nyilvánított hetedik kerületi házak állományának növelését, a régi házak hatékony védelmét, állagmegóvását, felújítását, hogy megőrizhessük városunk hangulatos szép és érdemes részét.

Kérem, hogy a régi épületek felújítását, belső és épületgépészeti modernizációját, ne a bontást és beépítést szorgalmazzák, ne jussanak újabb negyedek Óbuda megmásíthatatlan sorsára, kérem, kérjük, hadd maradjanak meg Budapest hangulatos, régi, szép házai, negyedei.

Szeretném kifejezni tiltakozásomat a Wesselényi utca 74. szám alatti ideiglenes védelem alatt álló lakóház bontási terve ellen, és kérem Önöket, mielőbb nyilvánítsák védetté az erzsébetvárosi iparosházaknak ezt a korai, és ma már ritka példáját és kérem, ne engedjék, hogy Középső-Erzsébetváros ma még egységes 19. századi arculatában is foghíj keletkezzen...

Kérném továbbra, hogy vizsgálják felül a nyolcadik kerületben a Corvin-Szigony projektnek áldozatul eső összesen további kb. 100 ház védelmének lehetőségét, valamint Budapest legrégebbi pályaudvarának, a Józsefvárosi pályaudvarnak a mielőbbi műemléki védelmét.

Kérem, tegyenek meg mindent, amit a törvényes eszközök biztosítanak az Önök számára, hogy ne alakuljanak Budapest legszebb, leghangulatosabb részei szívtelen, fantáziátlan lakónegyeddé, legyen létjogosultsága a 19. századi, lepusztultságukban is szép és hangulatos épületek felújításának, az ebbe történő beruházásnak.

Nagyon köszönöm, tisztelettel

Budapest - Kiskörút - utolsó esély

Dini Dani Daniel Hét, 2007-05-21 01:05

Sziasztok!

Most folyik a Kiskörút átépítésének a tervezése-engedélyeztetése és a biciklit teljesen kihagyják!

[img_assist|nid=1511|title=|desc=|link=popup|align=left|width=200|height=134]Tudunk-e kritikus tömeget alkotni az ügy érdekében?

A háttér:
2001-ben készült a Budapest Közlekedésrendszer fejlesztési terve, amiben a Kiskörút (Vámház krt, Múzeum krt, Károly krt.) mint bickliútvonal van kijelölve. Mivel ez egy nagyléptékű terv, a lerajzot vonaltól el lehet térni, de az útvonal A-tól B-hez kell, hogy vezessen, mondjuk: a Vámháztértől az Asztóriáig az Erzsébettérig a Lánchídig.
A fenti terv alapján Budapest Településszerkezeti Tervén (ez a terv, ami mindenféle hatóság, mindenféle fontos információjának tartalmaznia kell) is szerepel a Kiskörúti útvonal mint "tájékoztató elem" (azaz, arról tájékoztat, hogy ez egy magasabb rangú terven létező útvonal!)

Ehhez képest a most készülő átalakítási tervekről mindenhol kikerült a biciklisáv, mivel a kerületek előnybe részesítik parkolóhelyeket. a sehol nem szerepel bicikliút a Kiskörúton. Az építési engedélyeket kiadó önkormányzatok: V. VII. VIII. IX.

A Vámház körútra az építési engedélyt már ki is adták. Attól kell tartani, hogy ott a legjobb eredmény, amit ki lehet harcolni a Bajczy Zs. úti féle megoldás: egy sárga vonal a járdán...

Hely: 
Budapest - Kiskörút
Időtartam: 
végső győzelemig
Tartalom átvétel