Talentum Kör

fidusz Csü, 2006-09-07 09:24

A Talentum Kör egy kaláka kör. Más néven szívességbank. Egy alternatív, helyi "cserekereskedelmi" rendszer, bár a részt vevők nem egymással cserélnek, hanem a kaláka kör tagjai számára teszik elérhetővé szolgáltatásaikat, cuccaikat, vagyis amit keresnek illetve kínálnak. Csak itt nem forintot, vagy dollárt kapunk cserébe a másiktól, hanem talentumot - ami tulajdonképpen egy ígérvény, hogy cserébe Te is igénybe vehetsz a Talentum Kör tagjaitól bármiféle szolgáltatást. Próbáld ki!

Bezártunk

bil Portálcsoport Szo, 2017-09-02 13:14

Emberek! Technikai és anyagi okok miatt sajnos be kell zárjuk az lmv.hu-t. Nem tudjuk tovább üzemeltetni az oldalt, és nem is szeretnénk már. A korábbi tartalom még elérhető, de újat már nem lehet felrakni.

A pénz rendbetétele (The Money Fix)

fidusz Talentum Kör Csü, 2010-10-21 17:14

Alan Rosenblith filmje, rendbe teszi a pénzről alkotott képünket, és bemutat néhány helyi, alternatív pénzrendszert is. /English below/

Keres: szállításhoz jármű - kínál: LETS Work c. könyv

fidusz Talentum Kör Vas, 2010-02-21 10:11

A Talentum Körön keresztül úgy tűnik, egymásra talált egy szállást kereső kismama, egy kiadó szoba és egy rekamié. Most szállítóeszközt keresünk, viszont van egy kölcsönadandó könyvem is.

Mézeskalács szoba kiadó

fidusz Talentum Kör Szo, 2010-02-06 06:53

XV.kerületben (Mézeskalács tér) 2 szobás lakásban kiadó napfényes, parkettás, barátságos, külön bejáratú szoba.

Olcsó kábelinternet, mosógép, hűtőszekrény van. Bútorozatlan (könyvespolc van, egyéb megegyezés szerint). Keletre néző ablak, jó idő esetén lehet gyönyörködni a napfelkeltében.

(Kell egy kis) PÉNZ (?)

tracey Global Projekt Hét, 2009-01-05 00:07

B.Ú.É.K! Hátha valaki más be van parázva a pénzügyi válságtől, és nyitott olyan ötletekre, amivel tudunk egymáson segíteni...gyárthatunk a saját pénzünket: A leírás végén lehet olvasni, mit is történik itthon...sz.

Számítógépet a falusi gyerekeknek! - eredmények és KÖSZÖNET!

SebiGyuri Talentum Kör Ked, 2008-09-16 19:10

A segítségetekkel és részvételetekkel lebonyolított gyűjtés a vártnál jóval sikeresebb volt. Összesen 21 db komplett gépet, 13 db monitort, 2 alaplapot és számtalan egyéb eszközt (CD-ROM-ok, nyomtatók, szkennerek), illetve alkatrészt és szerelék anyagot sikerült gyűjteni. Még az IWIW-ről és a Tálentum Körből is jelentkeztek emberek! :) :) :)

Használt fénymásoló elvihető

fidusz Talentum Kör Csü, 2008-08-07 21:10

Használt, működő fénymásológép ingyen elvihető a Corvin mozi környékéről (VIII. ker. József krt.). Múlt századi, elnyűhetetlen.
Festékpatron cserére szorul, de másol A3-ban is, kicsinyít, nagyít, mindent tud, amit egy irodai gépnek kell.

Zöldköznapi kalauzt keresnek a szerzők

fidusz Talentum Kör Ked, 2008-07-22 10:32

A szerzők keresnek legfeljebb két új vagy újszerű példányt az 1998-ban megjelent Zöldköznapi kalauzból, az eredeti ár háromszorosán vételre, sürgősen.

Aki tud segíteni a szerzőknek, keress Könczey Rékát:
drótlevél: konczey [kukac] freemail [pont] hu; agyfőző telefon: (30)588-7077

Bio hús közvetlenül a termelőtől

fidusz Talentum Kör Pén, 2007-11-16 07:36

Újabb beszerzési lehetőség közvetlenül a biogazdától. Ezúttal szürkemarha és rackajuh hús.

"A lusta kertész módszere" - permakultúra újratöltve

fidusz Csillagfény-expressz Pén, 2007-11-02 05:59

Kezdenek összeérni a dolgok. Szerveződik a magyar permakultúra közösség is. Nemrég szerveztek egy tanfolyamot, készül a honlapjuk, felpezsdült a levelezőlista is, Baji Béla pedig könyvet ír a permakultúráról. Azt hiszem, régi szerelmem újra rám talált. Érzem a vonzását...

Napcsapda (Baji Béla felvétele)

Bio sütőtök és cékla (még lehet belőle vinni)

fidusz Csillagfény-expressz Hét, 2007-10-29 07:25

Közvetlen kereskedelem. Amikor kiiktatjuk a kereskedelmi láncokat. Így a termelő és a vevő is jól jár. Egy talentum körös ismerőstől vettem néhány bio sütőtököt és céklát, nagyon olcsón. Még van belőle, ha időben léptek, nektek is jut!

Csináljunk kaláka könyvtárat!

fidusz Talentum Kör Szo, 2007-10-13 22:47

Indítsunk egy közösségi/virtuális könyvtárat!
Nagyon sokunknak vannak otthon könyvei, amelyek másokat is érdekelhetnek. A közkönyvtárak viszont ma már egyre szegényebbek, ráadásul a jó - főleg a frissen megjelent - könyvek sokszor még nincsenek meg a könyvtárakban, vagy állandoan kint vannak valakinél, és ha előjegyeztetni szeretnénk, azért pedig külön kell fizetni. Mi lenne, ha csinalnánk egy adatbázist arról, hogy kinek milyen könyve van otthon, amely esetleg másokat érdekelhetne. Ha csak a Talentum Kör és az LMV! közösségi portál tagjai és mondjuk a Magyar Ubuntu Közösség tagjai fognának össze, már akkor is több ezres listát tudnánk összehozni, de más közösségeket is be tudnánk vonni. Amig a könyvtár rendszer el nem készül, addig is lehet használni keres-kínál célra az LMV! közösségi portal hirdetőtábláját, valamint a Talentum Kör levlistáját. A kölcsönzésért pedig lehetne talentumban fizetni.

Kezdeményezés egy Közösségi Adatbáziskezelő (KAdb) létrehozására

fidusz Talentum Kör Sze, 2007-10-10 09:35

Tegyük hasznossá a szabad szoftveres közösségben rejlő képességet, és célozzuk meg a nonprofit, civil szektort!
Csináljunk valami egy adatbáziskezelő rendszert, aminek önkéntesekkel dolgozó, rendezvényeket, akciókat szervező, adományokat is gyűjtő közösséget, civil szervezetek is hasznát veszik.

Kerékpár hátsó lámpát keresek

fidusz Talentum Kör Pén, 2007-04-13 08:59

[img_assist|nid=1286|title=klikk a csillagokhoz!|desc=|link=none|align=left|width=140|height=140]Csillagászati célra keresek kerékpár hátsólámpát (legyen olyan üzemmódja, hogy nem villog, hanem állandóan világít).Tökéletesen megfelel használt, sérült lámpa is, amelynek pl. letört a fogantyúja, és emiatt nem lehet már felrögzíteni a bicajra.

Kínál: szekrény, könyvespolc, mosógép sürgősen elvihető!

fidusz Talentum Kör Csü, 2006-09-07 09:35

Költözés miatt sürgősen elvihető:

- 1 szekrény
- néhány könyvespolc, és
- 1 régi Hajdú tárcsás mosógép.

Ha valaki adna érte nehany talentumot , az sem baj... (de nem is feltétlenül szükséges.)

A Talentum Kör bemutatása

fidusz Talentum Kör Csü, 2006-09-07 09:26

Mi is az a Talentum Kör? Hogyan mûködik? Hogyan lehetek én is tag?

Tartalom átvétel