Andrássy 19 - megújulva

p7 Andrássy út Ked, 2013-12-31 10:05

Ez az az épület, melyet az Önkormányzat 295 körüli milláért értékesített 2004-ben egy "projektcégnek", amelynek esze ágában sem volt bármit is tenni az épülettel annak lakómentesítésén kívül.

Amikor az utolsó három lakóval is sikerült megállapodni (velük már rendes piaci áron), meg az épület földszintjén működő üzleteket is sikerült eltávolítani (itt működött egy bank és egy jól bejáratott étterem), hirtelen jelentkezett egy vevő. Az első vevő, aki a sajtóhírek szerint mindjárt 4,2 milliárd körüli vételárat pengetett ki a még felújítás előtt álló épületre. De nem ám off-shore vagy hitel vagy valami egyéb ködös ügylet keretében, hanem amúgy magyarosan, névvel, szigszámmal, anyja nevével böcsületesen.

Az eladás óta változott a "rendszer", ma már más "ÖN-kormányzat" muzsikál, de az a bizonyos "önkormányzati szemlélet" nem nagyon változott.
A mai vagyongazdálkodásért felelős polgmesth. is ugyanúgy a fehérről állítja, hogy fekete mint az elődei 2004-ben. Erről az ügyletről, az Andrássy 19-ről például nem veszi tudomásul, hogy valós, inkább mindenféle feltételezéseknek hisz.

Azt szeretné, ha a gyönyörűen felújított Andrássy 23 (a "GUCCI") és a most felújított Andrássy 19 közé ékelődő épületről, az Andrássy 21-ről mindenki bevenné, hogy értéktelen.... Az az épület ugyanis önkormányzati tulajdon, és akkor jó alacsony áron lehetne értékesíteni....
A törvényeket, rendeleteket is úgy alakítják a választóik formális megkérdezése nélkül, hogy még a maradék lakóvédelmi jogintézmények is megszűnjenek.

Ez a néhány fotó talán segít felkapcsolni a villanyt az Ő fejében is ...:)

Az önkormányzat felé vezető út...