Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:220:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_filter WHERE cid = '1:bad608766432afade045522f7752d769'\";s:5:\"%file\";s:38:\"/var/www/web266/web/includes/cache.inc\";s:5:\"%line\";i:26;}', 3, '', 'http://lmv.hu/node/9125', '', '54.80.208.105', 1534763633) in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128

Warning: Table './web11_db3/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:3932:\"Table './web11_db3/cache_filter' is marked as crashed and should be repaired\nquery: UPDATE cache_filter SET data = '<p>A színházat ötvözi a közösségi várostervezéssel egy holland rendezőnő a PLACCC Fesztiválon. Lotte van den Berg és munkatársa, Daan \\'t Sas látványtervező szeptember 27. és 29. között délutánonként Budapest egyik forgalmas pontján, a Bem rakpart Batthyány téri szakaszán üldögélve arról faggatja a járókelőket, mit hiányolnak a városból. Az összegyűjtött válaszokból, személyes vallomásokból építi fel a Building in /var/www/web266/web/includes/database.mysql.inc on line 128
Közösségi várostervezés holland módra Budapesten | lmv

Közösségi várostervezés holland módra Budapesten

radiofan Szo, 2013-09-21 12:13
2013-09-27 14:00
2013-09-29 18:00

A színházat ötvözi a közösségi várostervezéssel egy holland rendezőnő a PLACCC Fesztiválon. Lotte van den Berg és munkatársa, Daan 't Sas látványtervező szeptember 27. és 29. között délutánonként Budapest egyik forgalmas pontján, a Bem rakpart Batthyány téri szakaszán üldögélve arról faggatja a járókelőket, mit hiányolnak a városból. Az összegyűjtött válaszokból, személyes vallomásokból építi fel a Building című formabontó művészeti projektet.

Szokatlan, a színház határait feszegető produkciót készül megvalósítani Budapesten a holland Lotte van den Berg rendezőnő és munkatársa, Daan 't Sas látványtervező. A művészek a két évet felölelő, Building című projekt idei szakaszában információkat gyűjtenek a PLACCC Fesztiválon, és arra a kérdésre keresik a választ, hogy mitől válik egy város valóban az otthonunkká. A módszer egyszerű: Lotte szeptember 27. és 29. között mindennap 14 és 18 óra között kiül Budapest egyik forgalmas pontjára, és beszélgetést kezdeményez az itt élőkkel, járókelőkkel, turistákkal. A rendezőnő a Bem rakpart Batthyány téri szakaszán arról faggatja az embereket, hogy mi hiányzik nekik a városból, mit és hogyan építenének ahhoz, hogy Budapestet a sajátjuknak érezzék. Nem abszurd álmokat vagy megvalósíthatatlan víziókat gyűjt, hanem valós hiányokat, személyes vallomásokat. A holland művész a civileken kívül helyi művészeket, építészeket, kutatókat, urbanistákat, politikusokat is bevon a beszélgetésekbe. A közösségi brainstorming eredményeit a résztvevők leírják, lerajzolják, egyszerű eszközökkel modellezik. Az együttgondolkodás eredménye a tervek szerint a 2014-es PLACCC Fesztiválon ölt végső formát. A PLACCC Fesztivál a Building című projekt meghívásával reagálni kíván a jelenleg a fővárosban zajló átpolitizált, kisajátított, a lakosság teljes mértékű kizárásával zajló városrendezési gyakorlatra is.

A holland rendezőnő már a karrierje elején elhagyta a hagyományos színházi struktúrát és a színházi tereket, érdeklődése a város és a városlakók felé fordult. Lotte van den Berg 2009 óta a Dordrecht-ben működő OMSK elnevezésű, újszerű alkotói közösség művészeti vezetője, ahol meghívott színházi alkotók segítségével, ám gyakran civilekkel, egy-egy adott település lakóival hoz létre rendhagyó produkciókat. Lotte és alkotótársai különböző előadásokat mutattak be a helyiek bevonásával többek között Brüsszelben és a kongói Kinshasában. A Building című projekt első verziója már megvalósult a hollandiai Terschelling szigetén rendezett Oerol Fesztiválon, és a sorozat Budapesten kívül Koppenhágát, valamint Prágát járja végig. A végső produkció a válaszok függvényében mindenhol másképpen alakul.

Lotte van den Berg, Daan 't Sas (NL): Building

Időpont: 2013. szeptember 27-28-29. (péntek-szombat-vasárnap) 14.00 -18.00
Helyszín: Budapest, I. kerület Bem rakpart Batthyány téri szakasza
A program ingyenes.

Részletek:
www.placcc.hu
www.facebook.com/placccfesztival