A méhek világa - itt a lét a tét? / Ökofilmklub vetítés

fruzzs Ked, 2013-09-17 10:55
2013-09-20 18:00

“Az elmúlt öt év során méhek milliói tűntek el a Föld színéről, látszólag megmagyarázhatatlan okokból. Ha a kis állatok radikális fogyása tovább folytatódik, az a bolygó egész élővilágára, így az emberiségére is hatással lesz: az általunk elfogyasztott élelmiszerek több mint harmada a méhek beporzásától függ.”

A film megtekintése után megvitatjuk a méhpusztulás ismert és vitatott okait. Keressük, hogy kinek mi a feladata és mit tehet a méhek és más beporzók védelmében. Megnézzük, hogy egyénként mit tehetünk az ügyben. Körbe járjuk, hogy milyen lépéseket tesz az EU és a különböző civil szervezetek elsősorban Európában a méhpusztulás megakadályozására. Mindeközben vendégünk bioméz-különlegességeit kóstolhatjuk.

Beszélgetőpartnerek:
Czédulás István, a gyógyszer- és vegyszermentes méhészkedésért dolgozó Méhészek Biokultúra Egyesületének elnöke, maga is sikeres bioméhész.
Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyianyag szakértője, aki jelenleg a méheket veszélyeztető, a nagyüzemi mezőgazdaságban használt vegyszerek hatásaival foglalkozik. Az est moderátora Fejes Ágnes ökotoxikológus, az Ökofilmklub Egyesület alelnöke lesz.

Helyszín: A38