Venezuela és a Bolivári Forradalom

dharmapala Sze, 2006-11-29 02:33

A bolivári forradalom a PROUT szemszögéből. Három napos program Budapesten.

Két hónapja megalakult Caracasban A Venezuelai Prout Kutatóintézet. Küldetése, hogy a szövetkezetek, önfenntartó közösségek, a környezetvédelem, az univerzális etika és a spirituális értékek erősítése révén minden embernek lehetőséget adjon az életminőségének javítására és arra, hogy egy igazságosabb társadalomban élhessen.

---------------

www.priven.org

http://gportal.hu/portal/prout/

 ---------------

Kedd, december 5. 18:00-20:30

A PROUT alapelvei.
Ismertető, majd beszélgetés arról, mit adhat az elmélet hazánknak. Előadó Dada Maheshvarananda a Prout Kutatóintézet direktora. „A Kapitalizmus után: egy új világ - a PROUT jövőképe" című könyv szerzője.

Helyszín: Prana Dharma Meditációs Központ, VII. Rákóczi út 8/a. III/3. Figyelem! Nagy érdeklődés esetén a helyszín változhat. Ezért érdeklődj majd a 30-667 45 17 számon vagy figyeld az indymedia híreket.

---------------

Szerda, december 6. 19:00-21:00:

A világ megváltoztatását kezdjük önmagunkon! A meditáció és a spirituális életvitel fontossága. Beszélgetés és közös meditáció.

Helyszín: Prana Dharma Meditációs Központ, VII. Rákóczi út 8/a. III/3. Tel. 266-9509 www.anandamarga.hu

---------------

Csütörtök, december 7. 19:00-20:30:

A PROUT, és a bolivári forradalom a PROUT szemszögéből. Előadás és beszélgetés. Beszélgetőpartner Dada Maheshvarananda.

Helyszín: Treehugger Dan's Bookstore Cafe 1067 Budapest, Csengery u. 48 T: 1-322-0774

www.treehugger.hu

---------------

Dada Maheshvarananda amerikai származású szerzetes, a meditáció és a jóga tanítója és társadalmi aktivista. 25 évig a harmadik világban, Dél-kelet Ázsiában és Dél-Amerikában, majd 3 évig Európában dolgozott. Jelenleg Venezuelában egy PROUT kutatóintézet felállításán dolgozik, amely a már működő és a jövőben kialakuló szövetkezetek sikerét hivatott elősegíteni. Dada szívesen beszél venezuelai tapasztalatairól és a bolivári forradalomról a PROUT-aktivista szemszögéből.

A PROUT a progresszív hasznosítás elmélete (Progressive Utilization Theory) egy holisztikus, alternatív társadalmi-gazdasági elmélet, melyet az indiai filozófus, P. R. Sarkar dolgozott ki 1959-ben, s amely egy, mind a kapitalizmustól, mind a kommunizmustól gyökeresen eltérő jövőt kínál. Azt szorgalmazza, hogy a gazdaságban is érvényesüljenek a demokratikus jogok. Nem csak anyagi, hanem pszichés szinten is vizsgálja a társadalom működését, vagyis nem csak azért keres alternatívát, mert a kapitalizmusban ma a Föld népességének több mint fele szegénységben él, hanem mert szellemi és lelki szempontból sem kínál jó körülményeket a mostani rendszer.