Legyen eszetek, lányok, maszturbáljatok!

jeeka Tudatos Túlfogyasztó Csü, 2013-05-09 11:35

No, térjünk a lényegre: szex. Sok nővel találkozom, akik szerencsére egyre nyíltabban és őszintébben beszélnek a szexualitásukról, anélkül, hogy ezzel kellemetlenséget vagy akár zavart okoznának. Van olyan, hogy az ember szexről beszél, komolyan, és az pont olyan természetes és jó, mint lisztről, körömlakkokról vagy Michael Foucault-ról eszmét cserélni. (Jó, hát Foucault talán erős. Hát akkor legyen Simone de Beauvoir.)

Hát álljon itt három érdekes link, vagy inkább: három elgondolkoztató tartalom azoknak a nőknek és férfiaknak akik szeretnének a pornóújságok lehúzó zavara nélkül gondolkodni szexről most így gyorsan, hirtelen.

Ne szedj föl hülyéket, maszturbálj!

Elsőként a zseniális Signe Baumane és Pierre Poire (úristen, már megint egy ilyen nyakatekert francia név) "explicitly educational" videósorozata, a Teat Beat of Sex. Ebből is kiemelném a harmadik epizódot (3 perc körül a videóban), amely a maszturbálásról szól. Képtelenség olyan szórakoztatóan és érzékletesen visszaadni, mint a videóban, de hát na, végülis az eszmefuttatás lényege, hogy jobban jár az ember, ha leküzdi a bűntudatát és maszturbál egy jót, mint ha hülyéket szed föl és azokkal szörnyű kapcsolatokba keveredik. Inkább nézzétek meg.

"Teat Beat of Sex" from Signe Baumane on Vimeo.

(Bíztatásul: az egyik epizód arról szól, milyen szuper, ha egy fütyi kicsike.)

Intelligens szexshop intelligens embereknek

Még egy rendes heteronormatív kapcsolat (házasság) és a rendeltetésszerű gyeremkáldás fedezékéből is kissé zavarba ejtő szexshopokról blogolni, de a LunaLuna megéri. Különben is, ennek a blognak az eredeti célja az volt, hogy minél tudatosabb vásárlásra buzdítson, hát miért lenne ez alól kivétel a gésagolyó-beszerzés?

A LunaLuna szexshop nyitóoldala

Nem sok szexshopban jártam, mert katolikusnak neveltek (ehhez már talán csak nem kell további magyarázat), így nincs összehasonlítási alapom. Itt se jártam, és csak részben azért, mert ez egy webshop, tehát nehéz volna belemenni. Mégis az az érzésem, hogy nem lehet teljesen átlagos dolog, hogy szexuális játékokat, vagy mi a francnak hívják ezeket máma, olyan módon kínálnak az embernek, hogy teljes biztonságban érzi magát a nézelődő. Ez egy intelligens, érzékeny banda, szépen megcsinált honlappal, és olyan filozófiával, amit egy termelői piacon is megirigyelnénk: hogy szükség van olyan termékekre, amik magas minőségű, egészségre cseppet sem ártalmas anyagokból készülnek, megbízhatóak, szépek és jók.

A honlaphoz kapcsolódik egy finom és érzékeny stílusban írt blog, ahol a vibrátorkritikák közé keveredik néha egy kis szex-kultúrtörténet meg ez meg az, például ez a poszt a középkori japán erotikus képekről, a Sungáról.

Hajrá, lányok és fiúk, szaladjatok vásárloni - ha akartok.

Szexoktató

És végül egy kis esszencia, a magyar szexbeszéd legjava: Mester Dóra Djamila szexoktató (sőt, újabban: szexedukátor) blogja, a Csakatestemenat.hu.

A csakatestemenat.hu nyitóoldala

Dóra első szexes egyetemi kurzusainak az egyikét végigjártam, az volt a szemináium címe, hogy Van nekem egy csíkos gatyám. Mondjuk nem épp abban a stílusban nyomta, mint azt alább Lagzi Lajcsi interpretálja.

Dórától tanultam meg a haragomat és a zavaromat megértésbe fordítani át. Szex-kultúrtörténetet tanultunk, és az egész világképemet megváltoztatta. Mindazt, amit az addigi feminista iskoláimban tanultam, de nem értettem meg, végre megvilágította. Hogy csak a legelemibbet említsem: itt fogtam fel, hogy a patriarchátus a férfiaknak sem jó.

Létezik olyan beszéd és gondolkodás a szexről, amit szex-pozitívnak neveztek el a tengerentúlon. Mert a szexszel nem jár szükségszerűen együtt a bűntudat, a lelkiismeretfurdalás, sőt, még a hatalomgyakrolás sem.

Viszont szükségszerűen együtt jár vele az, hogy egymásra hatunk. Hogy meghatározza az életünket, akkor ha, nem is csináljuk, ha szabályszerűek vagyunk, vagy ha egyszerűen csak próbálunk nem venni róla tudomást. Úgyhogy heherészés meg szembehunyás helyett jobban járunk, ha megtanulunk, és a gyerekeinket is megtaníjuk felelősen, okosan, önmagunkat szeretve gondolkodni és cselekedni, élvezni és elfogadni.

(Úristen, ez már majdnem patetikus lett. Mindegy, mennem kell. Meg kell tanítsam Lucikának, hogy "Lényeg, hogy ragadjon a bélyeg, és fontos, hogy a pina legyen bozontos".)

Videó: