Javaslatok a kohéziós politika 2014-2020-as prioritásaihoz

ffe Fenntarthatóság Felé Egyesület Pén, 2013-04-19 14:34

Javaslatok fejlesztési prioritásokra Magyarország számára:
energiaszövetkezetek, fenntartható fogyasztás kampányok, komposztálás, elővárosi közlekedés, vízmegtartó tájhasználat

- Energiaszövetkezetek megalakulásának támogatása (kidolgozta: Zalatnay László, Inspi-Ráció Egyesület és Dr. Gyulai Iván, Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány)
- Megújuló energiával, energiatakarékossággal és energiahatékonysággal kapcsolatos tudatos fogyasztást elősegítő szemléletformáló kampányok (kidolgozta: Lajtmann Csaba, Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, Dr. Farkas István, Magyar Természetvédők Szövetsége)
- A talajélet változatosságának növelése a komposztálás feltételeinek javításával (kidolgozta: Dr. Gyulai Iván)
- Budapesti elővárosi autóbusz-hálózat fejlesztése, Budapesti előváros Nyugati, Keleti és Déli vonalcsoport fejlesztése (kidolgozta: Levegő Munkacsoport)
- A vizek megtartására alapuló tájhasználat a Tisza mentén Magyarországon, a VTT program folytatása – a gazdálkodás, az ökológia és az árvízvédelem közös érdekeinek szolgálata (kidolgozta: Cselószki Tamás, Bors Alapítvány)

A javaslatok kidolgozását a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta. Az azokban foglalt nézetek a szerzők nézeteit tükrözik, nem tekinthetők a támogató álláspontjának.

CsatolmányMéret
FFE-szövetkezeti javaslat-forma.pdf61.06 KB
FFE-MESZ-anyag-kampanyok-forma.pdf70.19 KB
FFE-biodiv-komposztprogram-forma.pdf64.34 KB
FFE-elovarosikozl-mind-LMCS-forma.pdf116.86 KB
FFE-tartalmi_vtt-forma.pdf64.22 KB