Beszámoló az adomány kisbiciklik és használóik helyzetéről II. + utánfutó kerestetik

Kisember Vas, 2013-02-03 00:51

Kedves Segítők!
Ígéretünkhöz híven nyomon követjük, mi lett az adománybiciklik sorsa. Azt hiszem a legjobb helyre kerültek. Nemcsak, hogy személyes, de közösségi hasznuk is van. Álljon itt L. Ritók Nóra levele:

"A kisbiciklikről:

A hideg és a hó beálltával a gyerekbicikliket elpakoltuk. Tavasszal újra elővesszük, hogy próbálgathassák, gyakorolhassanak rajta, megtanulhassanak kerékpározni egyre többen a kicsik közül. Bár számukra ez elsősorban létszükséglet, és nem sport, olyan képességeket fejleszt, ami máshol is kamatoztatható.
A nagyobb, fiataloknak is használható kerékpár állandóan munkában van, csak akkor "pihen", ha tényleg nagy a hó. Segít eljutni iskolába, boltba a szegregátumban élőknek.Köszönjük, azoknak, akik hozzájuttattak bennünket ehhez.Azon túl, hogy segít, a közösségi szellemet is erősíti, ami szintén nagyon fontos."

Szóval minden úgy alakult, ahogy elterveztük. A következő lépcső egy utánfutó (vagy még jobb lenne strapabicikli + utánfutó kombó) beszerzése. Ez is a közösséget építené, mert egy ember bejárna vele a boltba, bevásárolna a többieknek.
Íme a levélváltás ezzel kapcsolatban:

Olyan fél köbméteres utánfutóra (80 x 80 x 80 cm) gondoltam, hátha valaki összerakja. Vagyis inkább: mint szállítanátok benne? Gondolom a súly nem mérvadó, sík arrafelé minden, inkább a strapabíróság számít. Jobb lenne egy lapos platform, amire rá lehet gumikötelezni az árut? Vagy inkább egy „bödön”, amibe pakolni lehet? Milyen messze kell menni a boltba?
Ha ezt adnánk, akkor ennek mindenképpen állandóan közösségi tulajdonban kell maradni. Szerintem kompletten kellene, bicikli + utánfutó, amit nem lehet könnyen szétszedni, így biztosítva, hogy mindenki hozzáférhessen. A nők is tudnak férfibiciklin menni? Mert akkor a legjobb az lenne, hogy egy egyszerű és robusztus, váltó nélküli kerékpár (lehetőleg kontrával) és hozzá csatlakoztatva az utánfutó. De ez tényleg csak sík terepen jó, mert nehéz lesz. És lépcsőzni is nehéz vele, ha olyan helyre zárjátok. cserébe viszont egy jó teherhordó öszvért kaptok
Sok kitartást ezekben a nehéz téli hónapokban!

És a válasz:
Kedves Kisember, ez szuper lenne.
A legegyszerűbb, legstrapabíróbb, a lapos platóval.....olyan holmikra, amit nem jó a kormányon vinni...néha úgy fel vannak pakolva, hogy csak na....A terep teljesen sík, a távolság 5-6 km a boltig. Természetes, hogy az alapítvány tulajdonában marad, mint a többi.
Lépcsős ház szerintem az egész faluban nincs. Emeletes sem. Tudom, nehéz elképzelni, de így van....A "parkolója" az alapítvány közösségi házában lenne....és tényleg nagy segítség lenne...
Mint ahogy a többi is az.

Előzmények:
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20121006/beszamolo-az-adomany-kisbi...
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20120907/ingyen-kisbicikli-akcio-er...

Bezártunk

bil Portálcsoport Szo, 2017-09-02 13:14

Emberek! Technikai és anyagi okok miatt sajnos be kell zárjuk az lmv.hu-t. Nem tudjuk tovább üzemeltetni az oldalt, és nem is szeretnénk már. A korábbi tartalom még elérhető, de újat már nem lehet felrakni.

Tartalom átvétel