Génmódosított élelmiszerek terítéken - ökofilmklub 28.

Rigó Sze, 2012-10-10 10:39
2012-10-19 19:00
2012-10-19 23:00

David vs. Monasto vetítés, majd beszélgetés GMO szakértőkkel.

Hazánk elvileg mentes a genetikailag módosított élelmiszerektől és élőlényektől, (rövidítve Genetically Modified Organisms), ez azonban a gyakorlatban nem teljesen igaz. Több itt kapható élelmiszer is összefüggésbe hozható génmódosított alapanyagokkal. Így például nem kell ráírni a címkére, ha a joghurtot adó tehenet GMO-s takarmánnyal etették. A beszélgetés népfőiskolai jellegű, (magyarán egyetemi előképzettség nélkül is érthető lesz) azzal együtt, hogy nagyon komoly fejeket sikerült elhívnunk a téma alapos körüljárására. Szakértő tudósok segítségével kiderítjük,
Valójában mennyire GMO menetesek az élelmiszereink?
Eddigi ismereteink alapján veszélyesek e a GMO élelmiszerek az egészségünkre?
Mit veszíthet, illetve nyerhet Magyarország a GMO mentesség feladásával?
Miért tartják a zöldek a bolygó talán legkártékonyabb vállalkozásainak a génmódosított vetőmagokat forgalmazó vállalatokat?*

Vendégeink lesznek:
Darvas Béla növényvédő szakémérnök, a Magyar Géntechnológiai Testület elnöke
Heszky László genetikus, nemesítő, a SZIE Genetika és Biotechnológia Intézetének tanára
és remélhetőleg egy táplálkozástudományi szakértő
Bardócz Zsuzsa nem ért rá, de a következő cikket ajánlotta:
http://www.greenfo.hu/hirek/2012/09/22/rakot-okoznak-a-genmodositott-nov... a kutatáshoz kapcsolódó viták folytatása, részletesebben angolul:
http://independentsciencenews.org/health/seralini-and-science-nk603-rat-...

*A 2009. évi mérges hableány díjat a Monsato nyerte meg.

Kérlek vigyétek hírét az eseménynek, hogy ezen a fontos beszélgetésen minél többen részt vegyenek!