Dugódíj Budapest

p7 Andrássy út Pén, 2012-07-06 23:49

Mint ismeretes, a dugódíj a Demszky - Dancs éra politikai töltetű harácsoló pénzgyűjtő agyréme volt.
Ma 305 : 14 arányban utasította el a parlament. Csupán 14 szélsőséges szavazott igennel, de nekik még a pártjuk megalakulása előtt már gyűlt a muníciójuk itt az LMV-n (is). Érdemes visszaolvasni a terjedelmes posztokat és kommenteket annak tükrében, hogy ma még a két előterjesztő egyike is ellene szavazott.

Dugdij

A visszakereséshez nem kell mást tenni, mint az LMV kiváló keresőmotorjába (jobb felső sarok) beírni a dugódíj szót, rögtön előjönnek azok a posztok, ahol előfordul a szó. A dugódíj népszerűsítésében itt jeleskedőknek gondolom azóta az LMP tájékán isszák a szavait.
De az igazi Nóbel díjas az a közlekedésmérnök jelölt versenyző, aki több tudományos értékű matematikai modellt publikált a semmire, bemutatva, mekkora is lesz a forgalomgyorsulás - lassulás; csupa olyan tényezővel számolva, melyeknek közük nincs a dugódíjhoz: http://www.dugodij.hu/?page=szimulacio

Mindenesetre koránt sem vagyok megnyugodva.
Biztosra veszem, ez az arány egyszer meg fog fordulni, mivel elég agresszív csoport a pártolók köre.
Időbe kerül, míg sajátos eszközeikkel beépülnek a jelenleg uralkodó társulat rétegeibe, hogy onnan érvényesítsék nemes szándékukat.... Nekik az idő nem számít, egy fontos: végül a tejelés feléjük irányuljon.
De addig is lélegezzünk fel arra a kis időre :)