A38 ökofilmklub: Yesman fix the world - aktivizmus professzionálisan

Rigó Sze, 2012-05-16 22:53
2012-05-25 19:00
2012-05-25 23:30

Gondolkodtál már azon, hogy jó lenne valóban befolyásolni az eseményeket? Nem egy szinte reménytelen bojkottal próbálni jobb belátásra bírni a lápgyilkos Auchant, vagy a gyerekmunkát alkalmazó Nike-t, hanem megütni őket akár egyedül is, de úgy fájjon nekik? Igen, ez bizony egy nagyon is lehetséges forgatókönyv, csak kicsit tovább kell gondolnod, amit eddig az aktivizmusról tanultál, tudtál.

Úgy tűnik, mégiscsak lehet igazságot szolgáltatni a közügyekben, s nem csak fricskát nyomni a hatalom orrára. Lehet humort vinni ebbe az LMP nélkül unalmas és többnyire közönyös közéletbe. Akik ezt megcsinálták nem géniuszok, nincs jelentős vagyonuk és a leghíresebb akcióknál mindössze még ketten voltak, viszont elkötelezettek. A Yesman fix the wolrd című film róluk szól.

A film után hazai yesmanekkel beszélgetünk: A Kétfarkú Kutya Párt alapító atyjával és kreatív tanácsadójával. Gyakorlati példákon keresztül nézzük, meg, hogy mit is tehet egyetlen civil az igazságosságért, az esélyegyenlőségért, sőt akár a fenntarthatóságért is.

Addig is a felkészüléshez és okos kérdésekhez erősen ajánlott linkek arról, hogy hol is tartunk:
AdBusters http://www.adbusters.org/
The yes men http://theyesmen.org/
Space Hijackers http://www.spacehijackers.co.uk/
Billboard liberation front http://www.billboardliberation.com/
Anti-Advertising Agency http://antiadvertisingagency.com/

Videó: